Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

AΛΗΤΕΣ, ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ...

 ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ
Οι δημοσιογράφοι δεν είμαστε κλάδος που διατηρεί συμπάθειες στην κοινωνία. Εμείς και οι αστυνομικοί απολαμβάνουμε το σπάνιο προνόμιο του συνθήματος που ακούγεται σε στιγμές έντασης. Είμαστε αλήτες, είμαστε και ρουφιάνοι, αλλά πάνω από όλα είμαστε δημοσιογράφοι.

ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ Η ΟΛΕΘΡΙΑ ΣΧΕΣΗ ΑΛΑΒΑΝΟΥ–ΤΣΙΠΡΑ



AΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Γεννημένος στις 28 Ιουλίου 1974 Αλέξης Τσίπρας, τέσσερις μέρες μετά την πτώση της χούντας  ήρθε να ενσαρκώσει το πολιτικό όραμα του Αλέκου Αλαβάνου για την ανατροπή του πολιτικού προσωπικού της μεταπολίτευσης αν και ίδιος ( ο Αλαβάνος) ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της.  Με την τακτική των εσωκομματικών  αλμάτων που παρείχε η ηγεσία Αλαβάνου, ο επικοινωνιακός Αλέξης βρέθηκε μέσα σε μια 15ετία από  Γραμματέας Σπουδάζουσας Αθήνας  της Νεολαίας ΣΥΝ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και αργότερα υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και αρχηγός του κόμματος.

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Η ΖΩΗ ΤΟΥ Γ ΤΡΑΓΚΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΛΙΣΤΑ

      ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ                                            
ΣΚΗΝΕΣ από Χριστούγεννα του παρελθόντος σε ξένη πόλη - και πιο συγκεκριμένα στο Παρίσι.
ΤΟ εστιατόριο Αvenue επί της Avenue de Montaigne είναι μόλις δύο βήματα από τα Ηλύσια Πεδία. Είναι μοδάτο κι έχει διοπτροφόρους διανοουμένους, ζευγάρια προχωρημένης ηλικίας, αλλά και μοντέλες. Κάνει κρύο, αλλά τα τραπέζια στο πεζοδρόμιο είναι για τους καπνιστές. Σε αυτά πλησιάζει ένας γνωστός έλληνας δημοσιογράφος με γκρίζα μαλλιά. Φοράει ολόσωμη κόκκινη φόρμα - από αυτές που επιλέγουν οι σκιέρ αν τυχόν χαθούν στα χιόνια ώστε να μπορεί να τους δει από ψηλά το ελικόπτερο.
                                                                                                                                                                                                                                               

ΠΟΙΟΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ

ΟΤΑΝ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΞΕΧΝΑ...

 
Έντονες είναι οι πολιτικές αντιδράσεις με αφορμή τη δημοσιοποίηση της φερόμενης ως «λίστας Λαγκάρντ». Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος, αμφισβητεί την γνησιότητα της λίστας που δημοσίευσε στο περιοδικό του ο Κώστας Βαξεβάνης, εξηγώντας πως «έχει διαφορετικό αριθμό ονομάτων» από αυτήν που είχε παραδοθεί στον κ. Βενιζέλο.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Η μη ψήφιση των "εργασιακών":

Σωστή αν και καθυστερημένη

αντίδραση

AΡΘΡΟ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ

Σύσσωμη, η Δημοκρατική Αριστερά απορρίπτει τις απαιτήσεις της Τρόικα για
περαιτέρω ισοπέδωση των εργασιακών κατακτήσεων. Η κίνηση αυτή είναι αυτονόητη
για ένα κόμμα αριστερό. Όμως τίθενται πλέον τα εξής τρία ερωτήματα.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Μαθαίνοντας να ζεις μέρα τη μέρα

 ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗTου Nικου Γ. Ξυδακη


Προσπαθώ να φανταστώ πώς θα είναι η Ελλάδα ύστερα από δέκα χρόνια. Αδύνατον. Μετά πέντε χρόνια; Αδύνατον. Σ’ ένα χρόνο; Οικονομικά θα είναι ακόμη χειρότερα από σήμερα, πολιτικά ή κοινωνικά δεν ξέρω, μόνο φοβάμαι για χειρότερα. Προσπαθώ να φανταστώ πώς θα είμαστε τα Χριστούγεννα.

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ENA ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Τις τελευταίες εβδοµάδες η Ελλάδα δίνει την εντύπωση µιας χώρας που ετοιµάζεται να χρεοκοπήσει εξαιτίας της πολιτικής και όχι λόγω της οικονοµικοκοινωνικής κρίσης. Σαν να ζούµεµοιρολατρικά την αγωνία µιας επερχόµενης καταστροφής, τηνοποία όλοι βλέπουν, όλοι ξέρουνότι πρέπει να αποφύγουµε, αλλά κανείς δεν αναλαµβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν. Οι πολιτικοί αρχηγοί«συναίνεσαν» στο να ζητήσουµε διευκολύνσεις από τους δανειστές. Αυτό έλειπε να διαφωνούσαν και σε αυτό! Το καθήκον όµως των πολιτικών ηγετών δεν είναι να επιβεβαιώνουν το αυτονόητο, αλλά να διαµορφώσουν ένα άλλο κλίµα δηµόσιου λόγου που µέσα από τις διαφορές θα εστιάζει στον κεντρικό εθνικό στόχο.

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ



MNHMONIO -ΓΕΦΥΡΑ Ή Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ;


Το νέο πακέτο μέτρων -με ή χωρίς τις αλλαγές στα εργασιακά- ασφαλώς θα αποτελέσει ένα κομβικό σημείο για το πολιτικό σύστημα. Το 3ο  κατά σειρά μνημόνιο είναι  ο μοχλός πίεσης για να πέσει ακόμη χαμηλότερα το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων καθώς  οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ και της ΕΕ το θεωρούν αναγκαίο κακό για την δημοσιονομική ανάταξη της χώρας.

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΡΟΟΥΖ ΛΑΓΚΑΡΝΤ-ΣΟΙΜΠΛΕ



ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ



ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ 


ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το παιγνίδι εξουσίας ανάμεσα σε ΔΝΤ και Γερμανία με πειραματόζωο την Ελλάδα  έχει ως κύριους πρωταγωνιστές την γοητευτική Κριστίν Λαγκάρντ και τον έμπειρο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Πρόσωπα επικοινωνιακά, έχουν ακλόνητους δεσμούς με την οικονομική  και πολιτική ελίτ της Ευρώπης αλλά και παγκόσμια αναγνώριση. Οι εσωτερικές κόντρες της τρόικας στην Ελλάδα και η  τακτική της συνεχούς υποβολής  υπερβολικών  αιτημάτων με στόχο την καθυστέρηση εως ότου υπάρξει συμβιβαστική λύση δεν κατέστη δυνατό να κρύψει τη σοβούσα κρίση. Πεδίο αντιπαράθεσης που πλέον θυμίζει σκηνικό πολέμου σύμφωνα με τους Γερμανικούς FT αποτελούν η πολιτική λιτότητας και η αυστηρή εφαρμογή προγραμμάτων μείωσης των ελλειμμάτων στην Ευρώπη. Στην Ιαπωνία τα χαμόγελα αμηχανίας και η αστική ευγένεια των δύο δεν μπόρεσαν να κρύψουν το χάσμα και σε προσωπικό επίπεδο. Όπως και τις διαφορετικές επιδιώξεις για την οικονομία.