Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ -ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ




ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ

Ο δεύτερος γύρος ενός απίστευτου επικοινωνιακού πολέμου με πολύ υψηλούς τόνους και χαρακτηρισμούς που θυμίζουν έντονα γραφικούς καυγάδες  πολιτικών από χώρες της Ασίας ή της πρώην Σοβιετικής ένωσης μαίνεται  μεταξύ του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη.
  Η πορεία τους μοιάζει παράλληλη αλλά είναι εφαπτόμενη σε πολλά σημεία. Προέρχονται και οι δύο από το χώρο της εθνικιστικής δεξιάς που φλέρταρε για μεγάλο διάστημα με το λαικό κομμάτι της ΝΔ αλλά και με πολιτικούς σχηματισμούς που άγγιζαν την ακροδεξιά. Επικοινωνιακοί έμπειροι πολιτικοί που χρησιμοποιούν κατά κόρον τον καταγγελτικό λόγο και τις «θεατρικές εκρήξεις» για να μονοπωλούν τα τηλεοπτικά παράθυρα. Και οι δύο διετέλεσαν στο παρελθόν υφυπουργοί με αρμοδιότητα την εμπορική ναυτιλία.
Τα πρόσωπα που τους έφεραν σε επαφή το 1996 ήταν ο Κώστας Πλεύρης  και ο  Γιώργος Γεωργαλάς ο άλλοτε πολιτικός πρόσφυγας που έγινε προπαγανδιστής της χούντας από τη θέση του «υφυπουργού τύπου» επί Γεωργίου Παπαδόπουλου.

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

TΣΑΚΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ

Του Γιώργου Κράλογλου
Εάν η κυβέρνηση θέλει άμεση λύση στο πρόβλημα της γραφειοκρατίας εξασφαλίζοντας και θέσεις εργασίας, να τολμήσει να αναθέσει σε ιδιωτικά γραφεία την έκδοση των πάσης φύσεως αδειών. Πρώτο βήμα η ικανοποίηση του, από το 2008, αιτήματος για ανάθεση σε ιδιωτικά γραφεία αδειών ιδρύσεως και λειτουργίας μεταποιητικών επιχειρήσεων.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΒΡΗΚΑΝ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Τροπολογία που εξισώνει τις πάσης φύσεως αποδοχές και επιδόματα των υπαλλήλων της Βουλής με αυτές των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών  ετοιμάζει η Κυβέρνηση προκειμένου να την εντάξει το πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΗΣΤΑΚΟΥ
Καυτό τρίμηνο με πολλές  ανατροπές  συγκρούσεις  και ρήξεις αναμένεται μετά τις γιορτές καθώς ο πρωθυπουργός έχει ήδη ετοιμάσει με τους στενούς του συνεργάτες τα όπλα γιά «μετωπική» κατά του κατεστημένου που εμποδίζει τις μεταρρυθμίσεις και τον εκσυγχρονισμό του κράτους.
     Οι κινήσεις του πρωθυπουργικού επιτελείου συμπυκνώνονται σε πέντε κεφάλαια:

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

O ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΣ ΣΑΜΠΙ ΜΙΩΝΗΣ




 Μια ιστορία με πολλές ανατροπές και εντυπωσιακές παραμέτρους  φέρνει στη επιφάνεια  η υπόθεση της εμπλοκής του ονόματος της Μαργαρίτας Παπανδρέου στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ.
Ένα από τα πρόσωπα κλειδιά είναι ο χρηματοπιστωτικός σύμβουλος Σάμπι Μιωνής οποίος μαζί με τον Αγγελο Μεταξά ( γόνο της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας που εμπορεύεται αλκοολούχα ποτά)   ίδρυσαν το 1997 μετά τη ρωσική κρίση ομολόγων μια εταιρεία συμβουλευτικών επενδυτικών υπηρεσιών τη CM σύμβουλοι με έδρα το Λουξεμβούργο που το 2006 κατέληξε στην τράπεζα EFG συμφερόντων της οικογένειας Λάτση με ένα ποσό που ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια δολάρια  διατηρώντας το δικαίωμα της διαχείρισης για πέντε χρόνια.

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Μ ΠΙΓΚΑΣ: ΤΑ 3 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ



Το 2009, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου απευθύνεται στη γαλλική τράπεζα Lazard, για να τον συμβουλεύσει στο θέμα της διαχειρίσεως του χρέους. Τη «δουλειά» αναλαμβάνει ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος της τραπέζης Ματιέ Πιγκάς.

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

Το "πολιτικό κόλπο" στήθηκε ήδη. Δεν αναγνωρίζουμε φτώχια. "Βαφτίζουμε" τα εισοδήματα των φτωχών «χαμηλή τάξη» και τα φορολογούμε από το πρώτο ευρώ. Επειδή όμως δεν γεμίζουν τον κορβανά "βαφτίζουμε" την μεσαία τάξη πλουτοκράτες και τούς "σφάζουμε". Γιατί από εκεί και επάνω είμαστε ανίκανοι να πιάσουμε την φοροδιαφυγή.

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ ΣΩΣΙΒΙΟ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Του Ηλία Γ. Μπέλλου

Την πιο επίσημη μέχρι στιγμής συζήτηση στις διεθνείς αγορές για τα αποθέματα υδρογονανθράκων που ενέχεται να ελέγχει η Ελλάδα ανοίγει η Deutsche Bank, η οποία υπό την επιφύλαξη ότι οι διαθέσιμες γεωλογικές μελέτες θα αποδειχθούν αληθινές, αποτιμά τα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αέριου νοτίως της Κρήτης στα 427 δισεκατομμύρια ευρώ, μιλά για καθαρό όφελος για το δημόσιο της τάξης των 214 δισ. ευρώ -ή 107% του σημερινού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος- και εξετάζει τους «κανόνες εμπλοκής» των ξένων επενδυτών στην εκμετάλλευσή τους.

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ



Της Ντέμης Καραγιάννη

 
Όταν μια χώρα έρχεται αντιμέτωπη με την χρεοκοπία τα πράγματα είναι δύσκολα. Όταν όμως η παγωμένη πνοή μιας δεύτερης χρεοκοπίας σχηματίζει κρυστάλλους στα παράθυρα της Αργεντινής τότε οι δυσκολίες φαντάζουν ανυπέρβλητες. Η απόφαση του δικαστή Τόμας Γκριέζα της Νέας Υόρκης να διατάξει την άμεση αποπληρωμή ομολογιούχων-μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου - που δεν συμμετείχαν στην αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας, πάγωσε κυριολεκτικά τα όποια χαμόγελα είχαν αρχίσει να σχηματίζονται στην χώρα, μετά τον εφιάλτη της άτακτης χρεοκοπίας που έζησε μόλις πριν από δέκα χρόνια.