Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΩΗΝ ΝΑΙ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΟΧΙ



ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ
Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα χρόνια από την αποχώρηση Καραμανλή και 16 μήνες από την  παραίτηση Παπανδρέου για να επανέλθει στο προσκήνιο με ένα επιθετικό non paper από κάθε πλευρά το ζήτημα  που  απασχολεί τα τελευταία χρόνια όλη την Ελλάδα. Τελικά ποιος φταίει για το ναυάγιο της οικονομίας και τις δραματικές όσο και επώδυνες επιπτώσεις που επισώρευσε στις ζωές των πολιτών η σκληρή έως  ανάλγητη πολιτική λιτότητας που επιβλήθηκε;

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΔΥΟ ΚΥΡΙΕΣ «ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ» ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ




ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ
Εν μέσω διασταυρούμενων πολιτικών πυρών βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μία οι κυβερνητικές αιχμές για τις θέσεις και την τακτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και από την άλλη η εσωκομματική σκληρή κριτική για την πολιτική στροφή προς τη σοσιαλδημοκρατία  με τα ταξίδια στο εξωτερικό, την αλλαγή της ρητορικής αλλά και την απάλειψη οποιασδήποτε αναφοράς στην κατάργηση ή ακύρωση του Μνημονίου που αποτελούσε μία από τις κεντρικές προγραμματικές του δεσμεύσεις.

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Γ ΠΑΝΟΥΣΗΣ:«ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΑΝ…»




ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟ

Έτοιμος να μπει σε μια διαφορετική κυβέρνηση όπου κάθε κόμμα θα έχει την ευθύνη συγκεκριμένων υπουργείων εμφανίζεται ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Γιάννης Πανούσης. Ο Καθηγητής Εγκληματολογίας διαβλέπει τον κίνδυνο ενός  κοινωνικού διχασμού ενώ για τις κινητοποιήσεις τονίζει ότι πρέπει να βρεθεί  άμεσα η χρυσή τομή.
    ΕΡ: Ήταν λάθος η συμμετοχή στην κυβέρνηση;  
ΑΠ: Είχα πει εφόσον είναι να μπούμε, να μπούμε  πλήρως και μάλιστα καθετοποιημένα δηλαδή να πάρουμε ένα υπουργείο με δικούς μας ανθρώπους για να δείξουμε τι είναι  αριστερή διακυβέρνηση. Εχω πολλές επιφυλάξεις. Και ακόμα επιμένω ότι αυτό δεν είναι συγκυβέρνηση είναι κυβέρνηση ΝΔ με στήριξη ΔΗΜΑΡ. Αρα λοιπόν πρέπει γρήγορα να γίνει αυτή η αλλαγή να μπει η ΔΗΜΑΡ πλήρως εφόσον θέλει. Εάν δεν θέλει θα δούμε τι θα κάνουμε. Να μπει πλήρως στην κυβέρνηση για να δείξει ότι μπορεί να κυβερνήσει  αλλιώς.
ΕΡ:    Θα μπαίνατε εσείς; Μπορούσατε να είστε υπουργός προστασίας του πολίτη μετά τον ανασχηματισμό για παράδειγμα.
ΑΠ:  Εντάξει μην μοιράσουμε τα υπουργεία. Αλλά στο βαθμό που θα υπήρχε αυτή η τρικομματική πραγματική κυβέρνηση με καθετοποιημένη εξουσία να προτείνεις δηλαδή και τους συνεργάτες σου, ευχαρίστως .Τώρα το Προστασίας του Πολίτη ας το αφήσουμε έξω προς στιγμήν.  

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

Του Σπύρου Δημητρέλη

Δυο γραμμές υπάρχουν στο υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με τη φορολόγηση των κενών και ξενοίκιαστων ακινήτων με τον υπό διαμόρφωση νέο ενιαίο φόρο. Η μια γραμμή είναι η σκληρή που προβλέπει τη φορολόγηση των κενών ακινήτων, κατοικιών και επαγγελματικών, με το ενιαίο φόρο προκειμένου να πιεστούν οι ιδιοκτήτες τους για να ρίξουν τα ζητούμενα μισθώματα και τις τιμές στις οποίες είναι διατεθειμένοι να τα πουλήσουν και η δεύτερη που προβλέπει εκπτώσεις στη φορολόγησή τους.

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

«ΔΙΚΗ» ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ




ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ
Mε καζάνι που βράζει μοιάζει πλέον η προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ από τις συνεχείς λεκτικές μονομαχίες του πρώην εισαγγελέα και νυν προέδρου της επιτροπής Χρήστου Μαρκογιαννάκη και της δικηγόρου και Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Η πιο συχνή αντιπαράθεση είναι  βέβαια για την ατελείωτη διάρκεια των ερωτήσεων αλλά και την επιμονή της κ. Κωνσταντοπούλου προς τους εξεταζόμενους μάρτυρες που θυμίζει έντονα εξέταση σε ποινικό δικαστήριο. Σύμφωνα με τον κ.Μαρκογιαννάκη οι ερωτήσεις μελών της προανακριτικής πολλές φορές μετατρέπουν τους μάρτυρες σε...οσιομάρτυρες!

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Η ΚΟΝΤΡΑ ΜΟΥΡΟΥΤΗ -ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ



Η σχέση του εκάστοτε υπουργού τύπου και κυβερνητικού εκπροσώπου με τον εκπρόσωπο τύπου του πρωθυπουργού παραδοσιακά περνά μεγάλες διακυμάνσεις και δεν είναι λίγες οι φορές  που  τελικά, εξελίσσεται σε μια ενδοκυβερνητική κόντρα δίχως τέλος.
Οι υπουργοί συνήθως παραπονούνται ότι  μαθαίνουν τα νέα τελευταίοι και συχνά εμφανίζονται « αδιάβαστοι» στους δημοσιογράφους. Οι εκπρόσωποι τύπου από την πλευρά τους  λένε πως βγάζουν όλη την «λάντζα» της επικοινωνίας αλλά την προβολή, τα εύσημα και  τις αποφάσεις τις καρπώνονται οι υπουργοί.

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Η ΒΕΝΤΕΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ



ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ
Σε επικοινωνιακή βεντέτα με απροσδιόριστες εξελίξεις  τείνει να εξελιχθεί η διαχρονική κόντρα των εκπροσώπων κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σίμος Κεδίκογλου και Πάνος Σκουρλέτης έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης τους τελευταίους μήνες  ξεπερνώντας συχνά το μέτρο.
Ετσι μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου και των επώδυνων μέτρων που το συνοδεύουν ή καθημερινή αντιπαράθεση μοιάζει με ένα ιδιότυπο πολιτικό ριάλιτι  που όσο περνά ο καιρός οι ευγένειες αποφεύγονται και θυμίζει όλο και περισσότερο  ένα είδος πολιτικού Κάτς με θεατές αλλά χωρίς στοιχήματα. Οι «μονομάχοι» μετράνε ήδη από ένα γύρο επικράτησης έναντι του αντιπάλου.

Ο Σίμος Κεδίκογλου, με το πρόσφατο κορυφαίο  λάθος του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθησε  να καλύψει την προεδρική γκάφα για τα δώρα στον ιδιωτικό τομέα ισοφάρισε τον πόντο που είχε κερδίσει από αυτογκόλ του υπουργείου τύπου  με το video του βουλευτή Διαμαντόπουλου ο Πάνος Σκουρλέτης.

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ



  TOY Γ. Μανουσακάκη
Τους 300 δημοσίους υπαλλήλους που έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό έχουν εντοπίσει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και πλέον είναι στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ και του Γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.
Η διασταύρωση των στοιχείων των δημοσίων υπαλλήλων έγινε με βάσει την λίστα της Τράπεζας της Ελλάδος των 52.000 φυσικών και νομικών προσώπων  που έκαναν εμβάσματα στο εξωτερικό το 2011 και ελέγχεται από το ΣΔΟΕ μαζί με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.