Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

WSJ:Η ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ

Με τον τίτλο «Στην κρίση της Κύπρου ο Βορράς έχει την ευκαιρία του», η Wall Street Journal σε ένα οδοιπορικό του απεσταλμένου της στην κατεχόμενη Κύπρο αναλύει γιατί η κρίση στην Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να αποτελέσει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ενισχυθούν οικονομικά οι Τουρκοκύπριοι και να βελτιώσουν κατά πολύ τη διαπραγματευτική θέση τους έναντι των Ελληνοκυπρίων.

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Η άγνωστη κόντρα των Γραμματέων της νεολαίας και του κόμματος



Την έναρξη του χρονικού μιας αναπόφευκτης σύγκρουσης σηματοδοτεί η αλλαγή ηγεσίας στις θέσεις των Γραμματέων του κόμματος και της Νεολαίας, καθώς τα πρόσωπα που κατοχύρωσαν τα αντίστοιχα αξιώματα έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς από το πρόσφατο παρελθόν και δεν φημίζονται για την ιδανική τους σχέση, η οποία σε μεγάλο βαθμό «ετεροκαθορίζεται» από τις επιρροές τρίτων προσώπων.

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΣΕ ΚΩΜΑ ΟΙ... ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ



  Χάνονται 3500 ανθρώπινες ζωές ετησίως τη στιγμή που 154 κλίνες παραμένουν κλειστές.




ΤΗΣ ΓΙΩΤΑΣ ΚΗΠΟΥΡΟΥ

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης παραμένουν οι Μονάδες Εντατικής θεραπείας στα περισσότερα νοσοκομεία όλης της χώρας προκαλώντας  «ηλεκτροσόκ»  σε νοσηλευόμενους ,γιατρούς αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό που με απεγνωσμένες προσπάθειες προσπαθούν να κρατήσουν το εθνικό σύστημα υγείας  ενεργό αλλά και να μην υπάρξουν απώλειες ανθρώπινων ζωών. Καθημερινά η κατάσταση μοιάζει με ταινία τρόμου.    
Διασωληνωμένοι ασθενείς που μετακινούνται με ασθενοφόρο δεκάδες χιλιόμετρα για να βρουν μια άδεια κλίνη, άνθρωποι που ψάχνουν απεγνωσμένα ένα κρεβάτι στην εντατική προκειμένου να σώσουν τη ζωή των συγγενών τους και γιατροί που καλούνται να παίξουν το ρόλο της «καταστροφικής μοίρας» όταν για το ίδιο κρεβάτι πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία και τέσσερα βαριά περιστατικά. Αυτή είναι, σύμφωνα με τους εντατικολόγους, η κατάσταση που επικρατεί στις περισσότερες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας. Μια καθημερινότητα που αναμένεται να επιδεινωθεί καθώς σε λίγες ημέρες λήγουν οι συμβάσεις δεκάδων γιατρών με αποτέλεσμα να απειλούνται με λουκέτο άλλες 50 κλίνες.

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Προσπαθώ να καταλάβω τι έχει συμβεί από το προηγούμενο Σάββατο μέχρι σήμερα και ειλικρινά αδυνατώ να το αντιληφθώ σε όλο του το εύρος. Η Κύπρος είπε «όχι» σε ένα κούρεμα των  καταθέσεων της τάξης του 10%, για να πει μετά από μία εβδομάδα «ναι» σε μία πραγματική σφαγή των καταθετών των δύο μεγάλων κυπριακών τραπεζών, της Λαϊκής και της Κύπρου.

Τα δικά μου μαθηματικά δεν με βοηθάνε να βρω μία σωστή ακολουθία σε αυτές τις πράξεις. Είναι σαφές ότι κάτι μου διαφεύγει. Ότι μου λείπει ένα κομμάτι του παζλ. Αδυνατώ να αντιληφθώ για ποιόν λόγο οδήγησαν στην σφαγή τους καταθέτες της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής. Τι ακριβώς εξυπηρετούσε αυτή η επιλογή. Διότι περί επιλογής επρόκειτο. Και μάλιστα η πολιτική ηγεσία της Κύπρου την στήριξε με λύσσα μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ ΤΟ COLPO GROSSO ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ



 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


 


ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ
Tεράστιες ελλείψεις και σημαντικές παρενέργειες στην αγορά φαρμάκου δημιουργεί ο εντεινόμενος επιχειρηματικός πόλεμος που έχει ξεσπάσει τους τελευταίους μήνες με μοναδικό θύμα τους ασφαλισμένους  οι οποίοι  λόγω των  διογκούμενων ελλείψεων στα φαρμακεία σε βασικά φάρμακα καθημερινής χρήσεως όπως αντιδιαβητικά, αντιυπερτασικά, καρδιολογικά και ψυχιατρικά μεταβάλλονται καθημερινά σε περιφερόμενους  Πουαρώ για την προμήθεια τους ενώ εξαιτίας της αλλαγής ή διακοπής της θεραπείας εκθέτουν σε πολλές περιπτώσεις σε σημαντικό κίνδυνο την υγεία τους.
Τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ αποκαλύπτουν σήμερα πως κορυφαίες  φαρμακοβιομηχανίες όπως η Πφάιζερ Ελλάς  τροφοδοτούν πλέον  τις φαρμακαποθήκες με ελάχιστα κομμάτια ανά σκεύασμα όταν θα πρέπει οι ίδιες να εφοδιάσουν εκατοντάδες  φαρμακεία. Σύμφωνα με  αποκαλυπτικό έγγραφο φάρμακα όπως το Celebrex, το Champix , το Lyrica, ή το Medrol παρά τις συγκεκριμένες παραγγελίες που έχουν γίνει οι παραδοτέες ποσότητες  δεν ξεπερνούν το ένα κομμάτι ανά σκεύασμα.  Αποτέλεσμα οι τεράστιες ελλείψεις σταδιακά να διαχέονται σε όλη την φαρμακευτική αλυσίδα.

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ



ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ
Εστία ενδοκυβερνητικής έντασης μεταξύ του υπουργού οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υπουργού διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη προκάλεσε η έλευση της τρόικας αλλά κυρίως οι κόκκινες κάρτες του τεχνικού κλιμακίου για την πρόοδο στο ζήτημα του περιορισμού του δημοσίου.
Η αντιπαράθεση των δύο έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά καθώς οι δύο πλευρές επιστρατεύουν επιχειρήματα που άπτονται της αποτελεσματικότητας στην ακολουθούμενη πολιτική των δύο υπουργείων. « Θα πληρώσω  εγώ τώρα τα σπασμένα επειδή μειώνονται τα έσοδα, επειδή δεν έγιναν αποκρατικοποιήσεις και δεν συλλαμβάνουν τη φοροδιαφυγή;» αναρωτιόταν σε συνεργάτες του ο υπουργός διοικητικής Μεταρρύθμισης . «Είναι η πρώτη δόση  που δεν εξαρτάται από τις ενέργειες του υπουργείου Οικονομικών, αλλά αυτές των άλλων υπουργείων» επισήμαινε με νόημα σχεδόν ταυτόχρονα ο υπουργός οικονομικών.

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗ
Η κυπριακή περιπλοκή - αναπάντεχη πιθανώς για τους υπερόπτες γερμανούς - είναι φανερή πια διά γυμνού οφθαλμού.

Οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο πίστευαν ότι θα ξεμπέρδευαν στα γρήγορα, σε ένα τριήμερο, με την Κύπρο, δεν υπολόγιζαν τις αντιδράσεις, πολιτικές και οικονομικές, παρ' ότι είχαν εμπειρίες από την προηγούμενη εμμονή τους για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Όπως όλοι θυμούνται από την εμμονή του Σόιμπλε και συνολικά των γερμανών διαχύθηκε η κρίση χρέους σε όλη την ευρωζώνη.

Τότε η Γερμανία ήθελε να τιμωρήσει εκείνους που είχαν πάρει ρίσκο και χρηματοδοτούσαν αφειδώς υπερχρεωμένες οικονομίες, τώρα θέλουν να τιμωρήσουν εκείνους που μεταφέρουν κεφάλαια και πλούτο σε φορολογικούς παραδείσους.

Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Την ανατομία της απόφασης για το κούρεμα στις κυπριακές καταθέσεις κάνει ο Γιάννης Βαρουφάκης επισημαίνοντας με νόημα ότι η Κύπρος απέφυγε τις λύσεις που χαντάκωσαν την Ελλάδα «ελέω του δίδυμου των κυρίων Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου».
Με άρθρο του σήμερα στο protagon, ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας επισημαίνει πως είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο Κύπριος φορολογούμενος δεν σήκωσε όλο το φορτίο των 17 δισ. που απαιτούνταν για να μη γονατίσει το κράτος και το τραπεζικό σύστημα. Αναλυτικά το κείμενό του από το protagon έχει ως εξής:
Το Eurogroup, με την πρόσφατη απόφασή του για την Κύπρο, απεδείχθη άλλη μια φορά όχι μόνο ανίκανο να δημιουργήσει αναχώματα στο διάβα της ευρωζωνικής Κρίσης, αλλά και ιδιαίτερα αποτελεσματικό στο να υπηρετεί τις αγριότερες των διαθέσεών της. Η ιδέα και μόνο ότι σκέφτηκαν να διαφυλάξουν τη σταθερότητα στην Ιταλία ή την Ισπανία, παραβιάζοντας σε μια άλλη ελλειμματική χώρα της Ευρωζώνης το συμβόλαιο κράτους-καταθετών (για δημόσια διασφάλιση των καταθέσεων έως τις 100 χιλιάδες ευρώ, ένα όριο που εισήχθη για να αποφευχθούν οι επιδρομές πανικόβλητων καταθετών στις τράπεζες) αποτελεί ύβρη απέναντι στον κοινό νου. Ακόμα κι αν την τελευταία στιγμή πάρουν πίσω την αρχική τους απόφαση, να κατασχέσουν μέρος ακόμα και των μικρών καταθέσεων, η ζημιά έχει γίνει. Καθώς η απόφαση αυτή θα «κυνηγά» την Ευρώπη και τους ηγέτες της για καιρό πολύ, αξίζει η ανατομία της.

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

ΕΛΕΟΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΙΔΗ


 ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Eχω μια καλύτερη λύση για τον Κατίδη. Να τον τεμαχίσουμε και να τον πετάξουμε στα σκυλιά. Παρακολουθούσα τις αναλύσεις στα ραδιόφωνα αλλά και το βράδυ, στην τηλεόραση. Ο Κατίδης -για μερικούς δημοσιογράφους, αλλά και για ορισμένους πολιτικούς που μιλούσαν από τα κινητά τους- είναι, περίπου, ο Χίτλερ αυτοπροσώπως. Και μετά είναι τα «κοινωνικά δίκτυα». Ο Κατίδης πρέπει «να βγάλει τον σκασμό, να γυρίσει στο χωριό του στα Γιαννιτσά, να σκάψει ένα λάκκο, να χωθεί μέσα και να μην ξαναβγεί ποτέ». Αυτά ήταν τα θετικά σχόλια, γιατί υπήρχαν και αρνητικά που ζητούσαν να μπει στη φυλακή (σε κελί με μετανάστες - αυτό ήταν υπονοούμενο) και σε κάθε περίπτωση να πάψει να κυκλοφορεί γιατί κάποια στιγμή «θα τον βρούμε και θα τον τιμωρήσουμε όπως αρμόζει στα γουρούνια του είδους του». Όλα αυτά, βέβαια, γραμμένα από αντιρατσιστές - για να μην μπερδευόμαστε το διευκρινίζω.

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΣΧΟΛΗ ΓΑΜΟΥ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ



ΤΗΣ ΓΙΩΤΑΣ ΚΗΠΟΥΡΟΥ


Πως θα σώσω το γάμο μου; Τι πρέπει να προσφέρω στον σύντροφό μου; Πως να διατηρήσω τον έρωτα και την αγάπη στη σχέση μου; Ποιός είναι ο σωστός σύντροφος; Πως να αντιμετωπίσω την απιστία; Σε αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα προσπαθεί να δώσει απαντήσεις η Σχολή Γάμου, που δημιούργησε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, με στόχους τη στήριξη του γάμου, την αποτροπή των διαζυγίων και την παροχή συμβουλών σε ευαίσθητα ζητήματα όπως η ανατροφή των παιδιών. Η 'φοίτηση' στη Σχολή είναι δωρεάν, τα μαθήματα πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα και οι τελειόφοιτοι παίρνουν πτυχίο ...στην αγάπη.

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

NEA K.Ο. ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Στη σύσταση Κοινοβουλευτικής Ομάδας προχωρούν δέκα ανεξάρτητοι βουλευτές, με επικεφαλής τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρο Παραστατίδη.

Οι δέκα βουλευτές θα ενημερώσουν σχετικά, με επιστολή τους, τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ, με την κίνησή τους αυτή, θα έχουν τη δυνατότητα να μετέχουν σε Επιτροπές της Βουλής, να έχουν δικά τους γραφεία κ.ά.

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ξαφνική μπόρα στην Ιπποκράτους.



ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ

Μαριλένα Κοππά –Συλβάνα Ράπτη. Τα τελευταία χρόνια είχαν παράλληλες πολιτικές πορείες  με κατάληξη την ευρωβουλή αλλά με διαφορετικά πολιτικά οχήματα και προσδοκίες. Δυναμικές γυναίκες και αξιόλογα στελέχη ξεχώρισαν σταδιακά και δημιούργησαν την δική τους δυναμική στην ευρωομάδα του ΠΑΣΟΚ. 

 Η Μαριλένα Κοππά μέχρι την Τετάρτη επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε ξαφνικά στο κέντρο μιας εσωκομματικής καταιγίδας  που ουσιαστικά δεν αφορούσε την ίδια αλλά την υφέρπουσα κόντρα των Βενιζελικών με τα στελέχη τα οποία διατηρούν  ακόμη θερμές πολιτικές σχέσεις με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΜΗΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ;



Το κυβερνητικό δίλλημα και το παιγνίδι με την φωτιά των δανειστών

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ
Μπροστά σε ένα πολύ ενδιαφέρον δίλλημα βρίσκονται ξανά κυβέρνηση και τρόικα. Οι εκπρόσωποι των δανειστών είτε γιατί δεν πιστεύουν πως η κοινωνία άγγιξε τα όρια της είτε γιατί επιθυμούν ακόμη μεγαλύτερη πτώση του βιοτικού επιπέδου και κατά συνέπεια βαθύτερη ύφεση και πιο επώδυνες συνέπειες ( που ενδεχομένως να εξυπηρετούν αδιαφανή συμφέροντα)  πιέζουν ασφυκτικά τα τελευταία εικοσιτετράωρα  για την ουσιαστική κατάργηση των όποιων διευκολύνσεων βρήκαν τα στελέχη των υπουργείων προκειμένου να συνεχιστεί η καταβολή των υπέρμετρων φόρων και εισφορών.

ΚΟΥΒΕΛΗΣ: ΩΣ ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ Η ΤΡΟΙΚΑ

Την άποψη ότι η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όρια της και ότι δεν αντέχει άλλες επιβαρύνσεις εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης αποστέλλοντας και αυτός (μετά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ) σαφές μήνυμα προς τους εκπροσώπους της τρόικας να αλλάξουν την τακτική τους και να «μαλακώσουν» τον πήχυ των απαιτήσεων τους.

«Η τρόικα και οι Ευρωπαίοι εταίροι οφείλουν να καταλάβουν και να αποδεχθούν ότι η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όρια της αντοχής της. Δεν αντέχει άλλες επιβαρύνσεις. Η οικονομία της χώρας χρειάζεται αναπτυξιακή στήριξη» επεσήμανε ο κ.Κουβέλης, ο οποίος ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα ρυθμίσεις για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, για την αύξηση του αριθμού των δόσεων για την εξόφληση των οφειλών προς το Δημόσιο, για την ουσιαστική ελάφρυνση των νοικοκυριών για την εξόφληση δανείων (με αύξηση του αριθμού των δόσεων, μείωση των επιτοκίων και περικοπή μέρους του χρέους) καθώς και για την επανεξέταση και τον επανακαθορισμό της συνολικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ 10% ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΜΠΟΦΙΓΚΕΡ

euro-moneyΔεν θα τα καταφέρει διαφορετικά η Ελλάδα, υποστηρίζει ο Π .Μπόφινγκερ, σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης.

Το σενάριο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους φέρνει ξανά στην επικαιρότητα, ο Πέτερ Μπόφιγνκερ, μέλος της 5μελούς επιτροπής οικονομικών συμβούλων της Γερμανικής  κυβέρνησης.
Ο καθηγητής οικονομίας στο πανεπιστήμιο του Βιούρτσμπουργκ αναφέρει σε συνέντευξή του πως είναι αδύνατον η Ελλάδα να επιτύχει τη επίλυση των οικονομικων προβλημάτων της, αφού έχουν γίνει ανεύθυνοι οικονομικοί χειρισμοί. Προτείνει -συνολικά για τις χώρες με υψηλό δημόσιο χρέος-  εφάπαξ φορολόγηση κάθε περιουσιακού στοιχείου, το οποίο θα αποπληρωθεί σε 10 χρόνια. Για περιουσίες άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ προτείνει φορολόγηση της τάξης του 10%.

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΓΚΕΛΑΣ,Ο ΣΙΛΒΙΟ



ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ
Mπορεί στην φυσική ή τον έρωτα τα ετερώνυμα να έλκονται , αλλά στη ευρωπαική πολιτική σκηνή το αταίριαστο ζευγάρι Μέρκελ–Μπερλουσκόνι θα έχει μια τελευταία  ευκαιρία να λύσει τις διαφορές του που δεν είναι και λίγες.
Η Άνγκελα Μέρκελ καγκελάριος της Γερμανίας από  τις 22 Νοεμβρίου 2005 έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου καθώς είναι η πρώτη γυναίκα- καγκελάριος της Γερμανίας. Επίσης είναι η πρώτη πρώην πολίτης της Γερμανικής Λαϊκής Δημοκρατίας που υπήρξε ηγέτης της επανενωμένης Γερμανίας. Χρειάστηκαν 8 χρόνια διακυβέρνησης και η πιο σκληρή οικονομική κρίση των τελευταίων 60 ετών για να πείσει τον Ευρωπαικό νότο (και σταδιακά και η υπόλοιπη Ευρώπη) να ακολουθήσει το δόγμα της μονολιθικής λιτότητας Γερμανικής προέλευσης και κατασκευής.

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟ



      Στη συλλογική συνείδηση των Κουβανών, ο Φιντέλ Κάστρο έχει περάσει ως ο επαναστάτης που υπηρέτησε ένα όραμα. Αντιθέτως, ο Ραούλ Κάστρο ως ο αντικαταστάτης που ήρθε να υπηρετήσει ένα καθεστώς. Έτσι, όταν το 2008 ο «Κομαντάντε» παρέδιδε το δαχτυλίδι της εξουσίας στον μικρότερό του αδελφό, έγραφε την αρχή του τέλους μιας ολόκληρης εποχής, που πολλοί είχαν προδιαγράψει ότι θα ερχόταν μόνο με τον βιολογικό του θάνατο.
      ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ. Παρά το γεγονός ότι ο νεώτερος Κάστρο δεν προτίθεται να αλλάξει τον «σοσιαλιστικό» προσανατολισμό της χώρας, η Κούβα έχει εισέλθει κατά την τελευταία πενταετία σε μια νέα περίοδο σημαντικών οικονομικών και πολιτικών μεταρρυθμίσεων. Ο Ραούλ αντιλήφθηκε νωρίς ότι η εξάρτηση της κουβανικής οικονομίας  από τις εισαγωγές καυσίμων σε προνομιακές τιμές από τη σύμμαχό της Βενεζουέλα δεν αρκούν για να μπορέσει η χώρα να επιβιώσει μέσα σε ένα ασταθές παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον.

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΠΟΥ ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στα 4,74 δις ευρώ υπολογίζονται τα αποθέματα χρυσού της Ελλάδας, τα οποία φυλάσσονται στην Τράπεζα της Ελλάδας, στη Νέα Υόρκη, την Αγγλία και την Ελβετία απαντά ο Γ. Στουρνάρας σε ερώτηση βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Στις 3.760 χιλιάδες ουγγιές έφθαναν τα αποθέματα φυσικού χρυσού στις 31.12.2012, σύμφωνα με έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Με αυτό το έγγραφο απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, στην ερώτηση της βουλευτού της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια για τα αποθέματα χρυσού που μεταφέρθηκαν εκτός Ελλάδος την περίοδο της κατοχής και τα σημερινά αποθέματα χρυσού της χώρας μας.