Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωσε στους συναδέλφους του ότι ιδρύει πολιτική κίνηση με το όνομα "Το Ποτάμι"
- Το κόμμα θα κατέβει στις ευρωεκλογές - Δεν θα είναι υποψήφιος ο ίδιος στο ευρωψηφοδέλτιο
- Θα συμμετέχουν φοιτητές, διανοούμενοι, οικονομολόγοι, εργάτες, καλλιτέχνες, άνεργοι, έμποροι, γιατροί, αρχιτέκτονες
- Τα χρήματα για την καμπάνια θα τα συγκεντρώσει όπως ο Ομπάμα - Τι θα κάνει σε περίπτωση που αποτύχει

Την ίδρυση μιας πολιτικής κίνησης η οποία τα ονομάζεται "Το Ποτάμι" ανακοίνωσε λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι ο γνωστός δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης. Όπως εξήγησε σε ένα μακροσκελές άρθρο - ιδρυτική διακήρυξη στο διαδίκτυο, το κόμμα θα κατέβει στις ευρωεκλογές αλλά ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος.

Αφού εξήγησε τους λόγους οι οποίοι τον ώθησαν να μπει στην πολιτική αναφερομενος σε καθημερινά προβλήματα που έζησε ο ίδιος γυρνώντας την Ελλάδα μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε:

«...Αποφασίσαμε να κάνουμε «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ». Ποιοι το αποφασίσαμε; Άνθρωποι με τα ίδια ερωτήματα. Επαγγελματίες της ζωής – νέοι στην πολιτική. Κανείς από εμάς δεν έχει υπηρετήσει σε υπουργεία, υφυπουργεία ή γραφεία αρχηγών. Φοιτητές, διανοούμενοι, οικονομολόγοι, εργάτες, καλλιτέχνες, άνεργοι, έμποροι, γιατροί, αρχιτέκτονες. Μια ομάδα που έχει μυαλό και δύναμη – τη δύναμη της λογικής και του δίκιου. Τις επόμενες ώρες θα βγάλετε και εσείς μόνοι σας τα συμπεράσματά σας.»

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ




Όλα ξεκίνησαν λίγες ώρες μετά την αποφυλάκιση Κασιδιάρη. Η εκρηκτική αντίδραση του βουλευτή κατά των δημοσιογράφων όσο και ο επικοινωνιακός θόρυβος που ξέσπασε στα ΜΜΕ λόγω της μη κράτησης του θεωρήθηκαν από το περιβάλλον του Νίκου Μιχαλολιάκου ο καθοριστικός  παράγοντας που επιβάρυνε το κλίμα και τον οδήγησε στα κελιά του Κορυδαλλού.
Από τότε η σχέση των δύο ανδρών  πέρασε σημαντικές διακυμάνσεις και στους γνωρίζοντες έχει γίνει πλέον σαφές πως η κόντρα τους σύντομα θα οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις αν και γίνεται μεγάλη προσπάθεια να κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Το περιβάλλον του προφυλακισμένου αρχηγού καταλογίζει στον νεαρό εκπρόσωπο τάσεις αυτονόμησης και οικειοποίησης των κομματικών δομών.  Θεωρεί ότι  προετοιμάζεται  είτε για τη  προβολή του ως διαδόχου για την ηγεσία του κόμματος, είτε να αποσχιστεί με μια ομάδα στελεχών και να δημιουργήσει  ένα νέο πολιτικό σχηματισμό.

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ «ΧΑΛΑΣΑΝ» ΤΟΝ ΑΡΡΑΒΩΝΑ



ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ
Όλα μαζί έτυχαν στον Φώτη Κουβέλη αυτή την εβδομάδα. Την ώρα που έπρεπε να ασχοληθεί με την προγραμματισμένη μικροεπέμβαση για την υγεία του, ο Ανδρέας Λοβέρδος αποφάσισε να διαλύσει το αρραβώνα της ΔΗΜΑΡ με την «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα».
Είναι ο δεύτερος αρραβώνας που διαλύεται μετά την δημιουργία της πρωτοβουλίας των 58 τον περασμένο Οκτώβριο. Είχε προηγηθεί η παραλίγο συνεργασία της ΔΗΜΑΡ με την «Δυναμική Ελλάδα» του  Ηλία Μόσιαλου ενώ και από τη συνεργασία με την πολιτική κίνηση Π80 απέμεινε μόνο ο καθηγητής Οικονομικών  Γιάννος Τσαμουργκέλης.
Αν σε όλα αυτά προστεθεί η αποχώρηση μιας ομάδας μεσαίων  στελεχών της ΔΗΜΑΡ προς την Ελληνική Ελιά καθώς και το πάντα επίμονο φλερτ των Ανδρέα Παπαδόπουλου και Γρηγόρη Ψαριανού με τους 58 είναι απολύτως κατανοητός ο όποιος εκνευρισμός επικρατεί στα γραφεία της Αγ. Κωνσταντίνου για τις τελευταίες εξελίξεις.

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ «ΨΗΦΙΖΕΙ» ΑΛΕΞΗ



ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ
Μπορεί το καλοκαίρι του 2011 να κορυφώθηκε η αιχμηρή κριτική του ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις και ερωτήσεις στη βουλή για τους 20 επίσημους και ανεπίσημους πρωθυπουργικούς συμβούλους του Γιώργου Παπανδρέου  (οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ κόστισαν ένα εκατομμύριο  ευρώ στον κρατικό κορβανά και τους φορολογούμενους),  ωστόσο το γεγονός αυτό δεν εμπόδισε  τον Αλέξη Τσίπρα λίγους μήνες αργότερα  να ενσωματώσει σταδιακά στο επιτελείο του, πολλά από τα γνωστά πρόσωπα  της  περίφημης αυτής ομάδας του πρώην πρωθυπουργού.
Στους στενούς συνεργάτες του επικεφαλής της Αξιωματικής  Αντιπολίτευσης ήδη συγκαταλέγονται  οι καθηγητές πανεπιστημίου  Γιάννης Βαρουφάκης και Τζέημς Γκαλμπρέιθ που άνοιξαν το δρόμο για επαφές στην Αμερική. Ο Νίκος Κοτζιάς πρώην πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ, λογογράφος  και σύμβουλος του Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών και η πρώην υπουργός Ανάπτυξης και εκ των στενών συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού Λούκα Κατσέλη η οποία ήταν και το στέλεχος που εμπνεύστηκε τη φράση « λεφτά υπάρχουν». Επίσης ο διπλωμάτης καριέρας  Γιώργος Αυφαντής οποίος είχε πάντα σημαντικό ρόλο στο  περιβάλλον της οικογένειας  Παπανδρέου από την εποχή του Ανδρέα. Σήμερα έχει  καθοριστικό ρόλο στις επαφές και τις περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα σε όλο τον κόσμο.

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ο Ανδρέας σε «ρόλο» Αλέξη.




TΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ
Στο μακρινό …2004 τα αποτελέσματα από τις πρώτες έρευνες για την εικόνα του ΠΑΣΟΚ έδειχναν πως το βασικότερο πρόβλημα του Γιώργου Παπανδρέου ήταν η απίστευτη φθορά των κορυφαίων στελεχών του κόμματος. Τότε η επιλογή του Γιάννη Ραγκούση αρχικά ως εκπροσώπου τύπου και μετέπειτα ως γραμματέα του κινήματος αποτέλεσε  την έμπνευση  μιας σειράς κινήσεων για την  ανανέωση της κορυφής όλων των κομμάτων.
 Τότε ήταν που ο Αλέκος Αλαβάνος εντόπισε  τον φέρελπι  Αλέξη Τσίπρα και τον προώθησε στα ηγετικά κλιμάκια του Συνασπισμού. Η απροσδόκητη επιτυχία του εγχειρήματος  (με βάση τις τότε πολιτικές συνήθειες) όσο και η φρέσκια εικόνα του οδήγησε με συνοπτικές διαδικασίες μέσα σε λίγους μήνες  στις θέσεις του νούμερο δύο,  στην Νέα Δημοκρατία του Ανδρέα Παπαμιμίκου, στο ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη και στη ΔΗΜΑΡ του Θανάση Θεοχαρόπουλου. Κομματικοί της Αγ. Κωνσταντίνου θεωρούσαν πως το αρχικό σχέδιο Κουβέλη ήταν να προωθηθεί στη θέση του Γραμματέα ο Ανδρέας Παπαδόπουλος αλλά η ξαφνική πολιτική  διαφωνία τους πέρσι το καλοκαίρι  άλλαξε αιφνιδιαστικά  τα προεδρικά σχέδια.

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Οι δαιδαλώδεις business των Γριβέα-Βάτσικα στο Λονδίνο




To κόλπο της εταιρικής αναδιάρθρωσης και η πολυτελής διαβίωση σε σπίτια εκατ. ευρώ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ

Ένα δαιδαλώδες πλέγμα εταιρικών σχημάτων με συνεχείς αναδιαρθρώσεις και αλλαγή εταιρικών ονομάτων (πιθανά για να καλυφθούν οι επιχειρηματικές κινήσεις στην Ελλάδα)  διακρίνει την  δραστηριότητα του Κυριάκου Γριβέα και της Αναστασίας Βάτσικα στο Λονδίνο, με την τελευταία να περιγράφεται ως το μυαλό των εταιρειών αυτών.

Από το 2008, όταν έγινε το άνοιγμα στην ξένη αγορά, έως και το καλοκαίρι του 2011 που η οικογένεια ήρθε για μόνιμη εγκατάσταση στο Λονδίνο, οι επιχειρηματικές δραστηριότητές τους στη Βρετανία είχαν τη σφραγίδα της. «Εργασιομανής», «παθιασμένη» «υπερφιλόδοξη» αλλά  και «πολύ αυστηρή» με τους υφισταμένους της είναι ορισμένοι από τους χαρακτηρισμούς που της έχουν αποδοθεί. Κάποιοι μάλιστα λένε πως η φιλοδοξία της αυτή ίσως να οδήγησε το ζεύγος Γριβέα στις κινήσεις με τα δάνεια του Τ.Τ.