Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ -ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ




ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ

Ο δεύτερος γύρος ενός απίστευτου επικοινωνιακού πολέμου με πολύ υψηλούς τόνους και χαρακτηρισμούς που θυμίζουν έντονα γραφικούς καυγάδες  πολιτικών από χώρες της Ασίας ή της πρώην Σοβιετικής ένωσης μαίνεται  μεταξύ του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη.
  Η πορεία τους μοιάζει παράλληλη αλλά είναι εφαπτόμενη σε πολλά σημεία. Προέρχονται και οι δύο από το χώρο της εθνικιστικής δεξιάς που φλέρταρε για μεγάλο διάστημα με το λαικό κομμάτι της ΝΔ αλλά και με πολιτικούς σχηματισμούς που άγγιζαν την ακροδεξιά. Επικοινωνιακοί έμπειροι πολιτικοί που χρησιμοποιούν κατά κόρον τον καταγγελτικό λόγο και τις «θεατρικές εκρήξεις» για να μονοπωλούν τα τηλεοπτικά παράθυρα. Και οι δύο διετέλεσαν στο παρελθόν υφυπουργοί με αρμοδιότητα την εμπορική ναυτιλία.
Τα πρόσωπα που τους έφεραν σε επαφή το 1996 ήταν ο Κώστας Πλεύρης  και ο  Γιώργος Γεωργαλάς ο άλλοτε πολιτικός πρόσφυγας που έγινε προπαγανδιστής της χούντας από τη θέση του «υφυπουργού τύπου» επί Γεωργίου Παπαδόπουλου.

Αυτό το πρόσωπο ήταν η αιτία που προκλήθηκε προεκλογικά ο πρώτος της γύρος της σκληρής αντιπαράθεσης Καμμένου- Γεωργιάδη. Τότε αποκαλύφθηκε ότι ο Γεωργαλάς έστειλε εξώδικο  προς τον Πάνο Καμμένο, τον οποίο χαρακτήριζε  «μπαταχτσή και αναξιόπιστο», απαιτώντας του να του δώσει 14.000 ευρώ που του χρωστά από συγγραφή βιβλίου για την τρομοκρατία. «Καθώς γνωρίζετε, στο παρελθόν διετέλεσα σύμβουλός σας σε επικοινωνιακά θέματα, κατά τη διάρκεια των προεκλογικών σας αγώνων. Επιπλέον μου αναθέσατε και συνέγραψα βιβλίο σχετικό με την τρομοκρατία, που εκδόθηκε στο όνομά σας και συνέβαλε αποτελεσματικά στην προσωπική σας προβολή. Δυστυχώς για την εργασία μου αυτή δεν τηρήσατε την οικονομική συμφωνία μας. Επίσης παραλάβατε ο ίδιος χειρόγραφη μελέτη μου για τη σημερινή κρίση, την οποία έγραψα κατόπιν παραγγελίας σας αντί αμοιβής 10.000 ευρώ. Μου στείλατε με συνεργάτη σας 2.500 ευρώ και μάταια περίμενα τα υπόλοιπα…» αναφέρει μεταξύ άλλων στο εξώδικο του ο Γεωργαλάς.
Ακολούθησε  πολιτική θύελλα, με τον Πάνο Καμμένο να απαντά μέσω του αγαπημένου του Τwitter  ότι «Σε λίγο θα πουν ότι συμμετείχα στο πραξικόπημα σε ηλικία δυο ετών» προσθέτοντας  πως θα καταθέσει  μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον του Γεωργαλά.
Η φωτιά γρήγορα  έγινε πυρκαγιά όταν μετά από διαρροές οι δημοσιογράφοι άρχισαν να γράφουν πώς η μελέτη αυτή ήταν η βάση του προγράμματος που παρουσίασαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες. 
Τότε ο κ. Καμμένος μίλησε για πλαστογραφίες και χαλκεία αναφορικά με το γεγονός
ότι είχε χρησιμοποιήσει επικοινωνιακή και δημοσιογραφική βοήθεια από τον θεωρητικό της δικτατορίας  και ότι ο «ίδιος δεν θα εξευτελιζόταν απέναντι στα παιδιά του». Ενέπλεξε όμως τον Αδωνι Γεωργιάδη μέσω τηλεοπτικής συνέντευξης του που ως εκδότης και βιβλιοπώλης φιλοξενούσε στο κατάστημα του τα πονήματα Γεωργαλά ενώ προεκλογικά είχε αναλάβει μεγάλο βάρος της γαλάζιας καμπάνιας κατά των κομμάτων του Αντιμνημονίου.    

Π ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τους μηνύει όλους πλην Γεωργιάδη
Ο Αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων μετά από μια μικρή πολιτική περιπέτεια με την ΔΗ.ΑΝΑ επέστρεψε στο «μαντρί» και πολύ σύντομα  το 1993 με τη σημαία της ΝΔ μπήκε στη βουλή. Καλά δικτυωμένος στον δεξιό χώρο, από πολύ νωρίς κατάλαβε ότι η συγκρουσιακή λογική φέρνει οπαδούς και ψήφους.
Μετά την υφυπουργοποίηση επί κυβερνήσεως Καραμανλή αναλαμβάνει  εργολαβικά τις καταγγελίες κατά του ΠΑΣΟΚ κυρίως κατά της οικογένειας Παπανδρέου και των συνεργατών του παρά το γεγονός ότι αφενός οι πολιτικές του θεωρίες συχνά-πυκνά αποδεικνύονται ψευδείς αφετέρου οι πολιτικοί του αντίπαλοι τον κατηγορούν ευθέως για λαικισμό, δημαγωγία και  πολιτικά επικίνδυνη τακτική.
Μετά την ανάδειξη του στην προεδρία των Ανεξάρτητων Ελλήνων πολλές φορές ανακοινώνει την προσφυγή στη δικαιοσύνη χωρίς τελικά να το πράξει.
Η υπόθεση Γεωργαλά «ξεφούσκωσε» ξαφνικά μέσα στο καλοκαίρι παρά τις από τηλεοράσεως εξαγγελίες για μηνύσεις. Ο ίδιος ο Γεωργαλάς επεσήμανε σε πολιτικό ότι η υπόθεση έκλεισε.
Μήνυση είχε προαναγγελθεί και κατά του προέδρου της Δημοκρατίας για το περίφημο non-paper. Ούτε εδώ υπήρξε καμία εξέλιξη όπως άλλωστε καταγγέλουν όσοι αποχωρούν από το κόμμα. Αλλά και με τον Δημήτρη Καζάκη και τις καταγγελίες του ότι του προσφέρθηκαν χρήματα για να προσχωρήσει στο κόμμα επίσης η μήνυση έμεινε στο συρτάρι αλλά και στις τηλεοπτικές προσκλήσεις του Α Γεωργιάδη ουδέποτε ανταποκρίθηκε.
Πριν λίγες ημέρες καθώς φούντωνε το κλίμα αποχωρήσεων από το κόμμα ,ένας από τους followers , Πάνου Καμμένου τον ρώτησε «με αυτό το κ.... τον Άδωνι Γεωργιάδη, τι θα κάνεις;». Η απάντηση του Πάνου Καμμένου ήταν : "μην ασχολείστε είναι προστατευόμενος, είναι ο εθνικός μας μαλ..."!  Ήταν η σπίθα για να ανάψει εκ νέου η φωτιά μέσω του διαδικτύου.

Α Γεωργιάδης: Σέβομαι το θέατρο Σκιών  
Η προσπάθεια Καμμένου να ξεφύγει η συζήτηση για την αποχώρηση των κορυφαίων στελεχών από το κόμμα με την ρουκέτα κατά Γεωργιάδη αιφνιδίασε τον βουλευτή που πάτησε την επικοινωνιακή «μπανανόφλουδα».  «...Είναι ο μεγαλύτερος καραγκιόζης που έχει βγει στην πολιτική τα τελευταία χρόνια! Δεν υπάρχει δεύτερος! Είναι ό,τι πιο αστείο υπάρχει στην πολιτική! Το ότι αυτός ο άνθρωπος πήρε 10%, είναι δείγμα τρομερής παρακμής» απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης δίνοντας το λάκτισμα για τρομερούς διαλόγους.
Την επομένη  ο Βασίλης Καρπερνάρος δηλώνει: «Δεν θα πέσω στο επίπεδο του Γεωργιάδη», και ο βουλευτής της ΝΔ ανταπαντά «Πέσε στο επίπεδο του Καμμένου».
«Ο κ. Γεωργιάδης έχει αποδείξει ότι το σκυλί γαβγίζει εκεί που τρώει. Αν ο Καμμένος είναι καραγκιόζης, ο Σαμαράς είναι Χατζηαβάτης», συμπλήρωσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Όμως αψιμαχίες υπήρξαν και με έτερο βουλευτή του κόμματος τον Παύλο Χαικάλη οποίος βλέποντας στο πρόσωπο του Γεωργιάδη την κυβέρνηση -που την κατηγορεί για εθνική προδοσία-, τον χαρακτήρισε «προστατευόμενο είδος».
Για να λάβει την απάντηση: "Δεν καταλαβαίνετε τι διαβάζετε! Να με φωνάξετε στους Ανεξάρτητους  να σας κάνω φροντιστήριο! Σταμάτα πια τις παλαβομάρες"
 Μιλώντας σε δημοσιογραφική παρέα ο Αδωνις Γεωργιάδης έκανε την αυτοκριτική του για την υπόθεση Καμμένου « Όταν  άρχισα να του ασκώ κριτική, αυστηρά πολιτική ,αυτός άρχισε και στα ΜΜΕ και στα social media να με υβρίζει λέγοντάς με “μπουμπούκο” ή να υβρίζει χυδαία την γυναίκα μου. Από εκεί και πέρα ναι, η κατάσταση ξέφυγε και αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης μου. Στο τελευταίο  επεισόδιο παραδέχομαι ότι δεν έπρεπε να τον χαρακτηρίσω έτσι για δύο λόγους, πρώτον διότι θεσμικά δεν ήταν σωστό, και δεύτερον διότι σέβομαι την ιστορία και τους συμβολισμούς του θεάτρου Σκιών… Πιστεύω ότι έχασα και προσωπικά μου έκανε ζημιά αλλά ο τρόπος που επέλεξε να μου απαντήσει χαρακτηρίζοντάς με ως “ο Εθνικός μας μ…..”, έδειξε σε όλους του αληθινό του πρόσωπο. Ενός ανθρώπου αμόρφωτου, χωρίς ηθική και αξίες».
ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου