Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΜΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ



ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ
Η πρόσφατη  σφοδρή κόντρα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μάκη Βορίδη με τον εν αναμονή νέο «ηγέτη» της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη ήταν η αναμενόμενη κατάληξη σε μια πολιτική «βεντέτα» μηνών  και όχι ένας  επικοινωνιακός κεραυνός εν αιθρία λόγω των πρόσφατων δικαστικών περιπετειών της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής.
Πίσω από τις συνεχόμενες «επιθέσεις» της Χρυσής Αυγής  υποκρύπτεται η αγωνία κορυφαίων στελεχών τόσο για την πολιτική τους επιβίωση όσο και για την επόμενη μέρα του πολιτικού χώρου που μέχρι πρότινος εξέφραζε η ομάδα Μιχαλολιάκου αλλά τώρα φαίνεται να ωριμάζουν οι συνθήκες  σταδιακής μετακίνησης των ψηφοφόρων σε άλλα πολιτικά σχήματα που ενδεχομένως να έχει κομβικό ρόλο ο νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. 
  
Από τους πρώτους μήνες που ο Μάκης Βορίδης ανέλαβε ένα κεντρικό ρόλο στον πολιτικό  σχεδιασμό του κόμματος μπήκε  επιθετικά στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής. Η δυσφορία των ηγετικών στελεχών του μορφώματος με δυσκολία μπορούσε να κρυφτεί σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις για τις απόψεις και τη στάση του που εξελισσόταν σταδιακά σε κρίσιμο ανάχωμα των δεξιών ψηφοφόρων που λοξοκοιτούσαν προς το κόμμα Μιχαλολιάκου. Τον περασμένο Απρίλιο οι έντονες αποδοκιμασίες από στελέχη της Χρυσής Αυγής στη Λαμία κατά του Μάκη Βορίδη αποκάλυψαν το κλίμα που είχε διαμορφωθεί παρά τις ανακοινώσεις καταδίκης που ακολούθησαν.           
Η μόνιμη συμμετοχή Βορίδη στις κυβερνητικές συσκέψεις και οι προτάσεις του για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ΧΑ επέφερε ένα ποτάμι επιθετικών δημοσιευμάτων από την επίσημη σελίδα της ΧΑ. Στις 19 Σεπτεμβρίου αναρτήθηκε το εξής κείμενο:  
«Το ρόλο του «τιμωρού» της Χρυσής Αυγής για λογαριασμό ολόκληρου του σάπιου πολιτικού συστήματος της μεταπολιτευτικής κλεπτοκρατίας, έχει αναλάβει τις τελευταίες ημέρες (μετά την συνάντησή του με τον κατοχικό φον Αντωνάκη…) ο «πολύς» Μάκης Βορίδης, προκειμένου να γίνει ο επόμενος κατοχικός «πρωθυπουργός» της χώρας» . Λίγες ημέρες πριν τα μέλη της ΧΑ  απέδιδαν στον Μ Βορίδη προαναγγελία των δικαστικών περιπετειών της ηγετικής ομάδας: « Μέσα από τον ανορθόδοξο επικοινωνιακό πόλεμο, τον οχετό ψεύδους και συκοφαντιών, είναι αποκαλυπτικές οι δηλώσεις του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ πριν το τραγικό συμβάν στο Κερατσίνι, όπου ο Μάκης Βορίδης προαναγγέλει την παράνομη πολιτική δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής και αναφέρει αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να γίνουν». Η πολιτική βεντέτα είχε ξεκινήσει..

Η. Κασιδιάρης: ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΗΓΕΤΗΣ
 Ο Ηλίας Κασιδιάρης αποτελεί την αιχμή του δόρατος των στελεχών της ΧΑ που ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα. Ο άλλοτε απείθαρχος και εκρηκτικός  βουλευτής  που προκαλούσε «εμφράγματα»  στο προεδρείο, με τη στάση του τις τελευταίες ημέρες τείνει να μεταβληθεί σε ένα αστικό κοινοβουλευτικό στέλεχος που επιλέγει με μαχητικό τρόπο να στριμώξει τους αντιπάλους του.
 Με έντονη φιλοδοξία που δεν κρύβεται να ηγηθεί του ακροδεξιού χώρου ετοιμαζόταν από καιρό για μια κοινοβουλευτική μονομαχία με τον Μάκη Βορίδη: «Όταν πάρει το λόγο για άλλη μία φορά –καθημερινά μιλάει ο κ. Βορίδης- τον παρακαλώ θερμώς να δώσει μία απάντηση όσον αφορά το γιατί παλαιότερα πόζαρε μπροστά σε ναζιστικές αφίσες μπροστά σε γιγαντοαφίσες του Γεώργιου Παπαδόπουλου, πρωτεργάτη της 21ης Απριλίου και γιατί, ενώ τα έκανε όλα αυτά, σήμερα έρχεται και μας εγκαλεί και μιλάει για Δημοκρατία και για Ν.Δ.» τόνισε ο κ. Κασιδιάρης.
Βέβαια η επίθεση του αυτή παρά την στρατιωτική οργάνωση του κόμματος είχε χάσει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού καθώς τρείς μέρες πριν η όλη «συνταγή» είχε αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα του κόμματος με παλιές  φωτογραφίες του κ. Βορίδη από την εποχή της ΕΠΕΝ και αφίσες από εκδηλώσεις με αναφορές στο σύνθημα «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» με αρνητικές  αναφορές κατά ΝΔ, Καραμανλή, Σημίτη και Αριστεράς. Στο δημοσίευμα περιγραφόταν αναλυτικά όλες οι κινήσεις και η δράση του Μ. Βορίδη υπό την ιδιότητα του ηγετικού στελέχους της ΕΠΕΝ. Το επιχείρημα του όμως έμεινε χωρίς απάντηση: «Με εγκαλούν ότι δεν είμαι συνεπής σε αυτό που γινόταν προ τριάντα ετών. Απαντώ, ο πολιτικός κρίνεται γι’ αυτό που κάνει σήμερα».

Μ. Βορίδης: ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΧΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛ
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ  απαντώντας στον Ηλία Κασιδιάρη επεσήμανε  ότι «τους βουλευτές της ΧΑ δεν τους εγκαλεί κανείς γιατί πριν από τριάντα χρόνια αρθρογράφησαν. Αυτό έρχεται συμπληρωματικώς σε σχέση με αυτό που υπερασπίζονται σήμερα». Επεσήμανε όμως ότι το κρίσιμο  ερώτημα είναι «για τις κατηγορίες  συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση τώρα, με μια δίωξη που ασκήθηκε πριν από ένα μήνα από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου»  
Πολιτικοί αναλυτές διαβλέπουν πως η έναρξη των δικαστηρίων για  τα ηγετικά στελέχη  της ΧΑ θα επισπεύσει τις εξελίξεις στο κόμμα  μην αποκλείοντας ακόμη και την διάσπαση όπως και την ριζική αναδιάρθρωση του και εκεί αποδίδουν τις επιθέσεις που δέχεται σε καθημερινή βάση πλέον ο Μάκης Βορίδης τόσο από στελέχη της ΧΑ όσο και από βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Η σπουδή να καεί το ισχυρό χαρτί Βορίδη στην κούρσα  διαδοχής της πατριωτικής δεξιάς καθίσταται εμφανής στο πρόσφατο  δημοσίευμα της ΧΑ όπου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος εμφανίζεται διαδοχικά ως  πρώην ακτιβιστής της ακροδεξιάς, ηγετικό  στέλεχος ακραίων εθνικιστικών μορφωμάτων, που αλλάζει επί ΛΑ.Ο.Σ σε   μετριοπαθή «εθνικοδημοκράτη» και  μετριοπαθέστερου «δεξιού πατριώτη» ενώ η ένταξη του στη ΝΔ τον μεταβάλει  σε «υπεύθυνο», «ρεαλιστή» , «ευρωπαϊστή» και  μετριοπαθή κεντροδεξιό πολιτικό. Μια επιχειρηματολογία από την άκρα δεξιά που ταυτίζεται με όσα καταγγέλλει κατά καιρούς η άκρα αριστερά για την δράση του κ. Βορίδη στη Νομική.  
Η προσπάθεια Κασιδιάρη να ακυρωθεί η κίνηση Βορίδη με στοιχεία του παρελθόντος πέφτει στο κενό καθώς για τους ψηφοφόρους  η ιδεολογική αποστασία από ακραίες θέσεις και η αφομοίωση  από μεγάλα κόμματα   αποτελεί θετικό στοιχείο καθώς αυτή είναι και η ουσία της δημοκρατίας.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου