Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ




Όλα ξεκίνησαν λίγες ώρες μετά την αποφυλάκιση Κασιδιάρη. Η εκρηκτική αντίδραση του βουλευτή κατά των δημοσιογράφων όσο και ο επικοινωνιακός θόρυβος που ξέσπασε στα ΜΜΕ λόγω της μη κράτησης του θεωρήθηκαν από το περιβάλλον του Νίκου Μιχαλολιάκου ο καθοριστικός  παράγοντας που επιβάρυνε το κλίμα και τον οδήγησε στα κελιά του Κορυδαλλού.
Από τότε η σχέση των δύο ανδρών  πέρασε σημαντικές διακυμάνσεις και στους γνωρίζοντες έχει γίνει πλέον σαφές πως η κόντρα τους σύντομα θα οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις αν και γίνεται μεγάλη προσπάθεια να κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Το περιβάλλον του προφυλακισμένου αρχηγού καταλογίζει στον νεαρό εκπρόσωπο τάσεις αυτονόμησης και οικειοποίησης των κομματικών δομών.  Θεωρεί ότι  προετοιμάζεται  είτε για τη  προβολή του ως διαδόχου για την ηγεσία του κόμματος, είτε να αποσχιστεί με μια ομάδα στελεχών και να δημιουργήσει  ένα νέο πολιτικό σχηματισμό.

Στην Χρυσή Αυγή αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο διαχωρισμός σε «ηγετικούς» και «ανανεωτικούς» έχει ήδη επέλθει. Η αντιπαράθεση κυρίως για τις υποψηφιότητες της Πελοποννήσου στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι ενδεικτική. Η ομάδα του Ηλία Κασιδιάρη θεώρησε αιτία πολέμου την απευθείας ανάθεση της διαχείρισης της κομματικής εξουσίας στη σύζυγο του αρχηγού Ελένη Ζαρούλια όταν οριστικοποιήθηκε η προφυλάκιση Μιχαλολιάκου.
Εκτοτε η επικοινωνία τους γίνεται με  δυσκολία ενώ επικρατεί ένας ιδιότυπος ανταρτοπόλεμος για τις πολιτικές επιλογές του κόμματος.  Μάλιστα κάποιοι ισχυρίζονται ότι οι άλλοτε συμπαρουσιαστές στη web tv του κόμματος αποφεύγουν ακόμη και μια απλή  ανθρώπινη επικοινωνία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρόσφατη εκδήλωση για τα Ίμια ο Ηλίας Κασιδιάρης μονοπώλησε το βήμα των ομιλητών. Αντίθετα Ελένη Ζαρούλια και Ουρανία Μιχαλολιάκου δεν μίλησαν καθόλου  στους συγκεντρωμένους.   
Οι κινήσεις Κασιδιάρη προκαλούν εντεινόμενη δυσφορία στο αρχηγικό στρατόπεδο και ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως οι προφυλακισμένοι βουλευτές Γιάννης Λαγός όσο και ο Χρήστος Παπάς (πέραν του Νίκου Μιχαλολιάκου) είναι έξαλλοι με τον άλλοτε εκλεκτό της ηγεσίας.
Στο περιβάλλον του Νίκου Μιχαλολιάκου κάποιοι δεν κρύβουν όμως την ανησυχία τους για την προσπάθεια παλιών συναγωνιστών του γενικού γραμματέα του συνδέσμου από την περίοδο της ΕΠΕΝ να πάρουν τώρα μια πολιτική ρεβάνς  μέσω της εκκόλαψης των φιλοδοξιών σε νεώτερα στελέχη της Χρυσής Αυγής. 
 Νίκος Μιχαλολιάκος: Δυσαρέσκεια για τον φιλόδοξο δελφίνο 
Ο γραμματέας του Λαικού συνδέσμου Χρυσή Αυγή παραμένει οργισμένος με τον άλλοτε ευνοούμενο του καθώς βλέπει να χρησιμοποιεί  όλες τις δικές του δοκιμασμένες συνταγές του παρελθόντος για να  προετοιμάσει την επόμενη μέρα. Οι συζητήσεις για νέα εφημερίδα όπως και οι επαφές  με τους εκδότες του Ελεύθερου κόσμου για συνεργασία, είτε η δημιουργία  ομάδας από νεώτερα στελέχη από τους ανθρώπους του Ηλία Κασιδιάρη εξακολουθούν να προκαλούν σημαντική ενόχληση.          
Στο εναλλακτικό πολιτικό σχήμα της Εθνικής Αυγής ο συντονιστής της προσπάθειας ψαλίδισε έντεχνα τις αρχηγικές εξουσίες καθώς το καταστατικό προβλέπει ως ανώτερο κομματικό όργανο το συνέδριο και όχι το αξίωμα του αρχηγού. Παράλληλα ο γενικός γραμματέας γίνεται πρόεδρος και αποκτά και γραμματέα που για ευνόητους λόγους θα ονομάζεται γενικός διευθυντής με καθήκοντα που θυμίζουν έντονα τις υποχρεώσεις υποδιοικητή σε στρατόπεδο. Η πλειονότητα των μελών του  κόμματος ανήκουν στους υποστηρικτές του νεαρού βουλευτή. 
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχει παγώσει τις σχέσεις του με τον Ηλία Κασιδιάρη καθώς υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια και για την τακτική που οδήγησε  το κόμμα μέσω των  κινήσεων του εκπροσώπου τύπου απέναντι στη δικαιοσύνη.
Ο ίδιος θα ήθελε ενιαία νομική εκπροσώπηση υπό τις οδηγίες του αδελφού του Τάκη Μιχαλόλια  κάτι που δεν αποδέχτηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης αναθέτοντας την εκπροσώπηση του στον τότε στέλεχος της ΝΔ, δικηγόρο Παύλο Σαράκη. Αντίθετος εμφανίζεται ο κ. Μιχαλολιάκος και για την σκληρή αντιπαράθεση δίχως ουσιαστικό αποτέλεσμα που προκλήθηκε με την ειδική εφέτη ανακρίτρια κ. Μ. Κλάπα.        
Ηλίας Κασιδιάρης: Αρχηγός εν αναμονή;
Η επικοινωνιακή στρατηγική του νεαρού βουλευτή έχει σαφώς διαφοροποιηθεί τους τελευταίους μήνες. Το άλλοτε θρασύ και προκλητικό στέλεχος που απειλούσε δημόσια  δημοσιογράφους  και πολιτικούς αντιπάλους σταδιακά μεταλλάσσεται σε ένα  τυπικό πολιτικό στέλεχος της ακροδεξιάς χωρίς δημόσιες εκρήξεις και με εμφανή διάθεση να αλλάξει σελίδα.    
Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως τις τελευταίες εβδομάδες ο Ηλίας Κασιδιάρης έγινε στόχος βολιδοσκοπήσεων από γνωστά στελέχη φιλοβασιλικών, ακροδεξιών και φιλοχουντικών οργανώσεων να ηγηθεί ενός νέου πολιτικού μορφώματος απεκδυόμενος  τις ναζιστικές αντιλήψεις. 
Αίσθηση ακόμη προκαλεί πως παρά τις επικοινωνιακές εντυπώσεις που προσπαθεί να καλλιεργήσει για την υποψηφιότητα του  για το δήμο της Αθήνας ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο λαλίστατος  Νίκος Μιχαλολιάκος δεν έχει κάνει ξεχωριστή αναφορά παρά μόνο πριν από μήνες όταν ανακοίνωσε την πρόθεση του να τον στηρίξει.
Μάλιστα σε πρόσφατη ανακοίνωση αναφέρεται με αλφαβητική σειρά στον Ηλία Κασιδιάρη φέρνοντας τον έτσι στο ίδιο ύψος με τα άλλα κορυφαία στελέχη του κόμματος.  
Σε κάθε περίπτωση ο Ηλίας Κασιδιάρης αποδεικνύεται ο καλύτερος μαθητής των πρακτικών του προέδρου καθώς αντιγράφει όλες τις κινήσεις που τον οδήγησαν στην ηγεσία του κόμματος. Εχει δημιουργήσει κομματικούς πυρήνες, αναζητά επικοινωνιακή στήριξη μακριά από το περιοδικό της ΧΑ και όπως ο Μιχαλολιάκος το 2010 αναζητά ένα εφαλτήριο δημοσιότητας μέσω του δήμου Αθηναίων..
Αν η επιτυχία επαναληφθεί ίσως ανοίξει ο δρόμος για νέο πολιτικό μόρφωμα στην άκρα δεξιά. Κάπως έτσι άλλωστε ο Νίκος Μιχαλολιάκος πέρασε στο παρελθόν από την ΕΠΕΝ στην Χρυσή Αυγή  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου