Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Οι χθεσινές αποφάσεις των ευρωπαίων εταίρων και του ΔΝΤ  σίγουρα δεν αποτελούν  την οριστική λύση  για την κρίση χρέους που ζητούσε η Ελλάδα. Σαφώς όμως  για πρώτη φορά παράλληλα με τις επώδυνες υποχρεώσεις δίνεται μια ανάσα χρονική και οικονομική στη χώρα.
 Για πρώτη φορά και μάλλον τελευταία λόγω της συγκυρίας  το πολιτικό σύστημα θα έχει τον απαραίτητο χρόνο να σχεδιάσει και να προγραμματίσει την επόμενη μέρα του Ελληνικού λαού. Πως θα κινηθεί εντός της ευρωζώνης τους επόμενους μήνες με ορόσημο τις Γερμανικές εκλογές. Ποιες συμμαχίες θα χτίσει εντός και εκτός ευρωζώνης. Πόσο θα προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και τα προαπαιτούμενα των δανειστών. Πως θα δομηθεί το εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση δυσμενών εξελίξεων.

Είναι η τελευταία ευκαιρία για να ξεφύγει η χώρα από το ρόλο του πειραματόζωου. Ρόλο που θα έχει για πολλά χρόνια  εάν κυβέρνηση και αντιπολίτευση αποδειχτούν ξανά όπως στο πρόσφατο παρελθόν κατώτερες των περιστάσεων.
Η αναγκαιότητα δημιουργίας προυποθέσεων εθνικής στρατηγικής  είναι παραπάνω από προφανής. Ο Ελληνισμός βρίσκεται σε σημαντικό κίνδυνο και πλέον οι επικοινωνιακές παραστάσεις των πολιτικών  πρέπει να τελειώνουν. Κάποιος πρέπει να βάλει τα κομμάτια του πάζλ στη θέση τους πριν είναι αργά.  Δεν υπάρχει δυνατότητα να συνεχιστεί άλλο ούτε ο καθημερινός εξευτελισμός του πολιτικού συστήματος μέσω φαιδρών εκπροσώπων, ούτε η μετατροπή της κοινωνίας και της αγοράς εργασίας σε ζούγκλα χωρίς κανόνες.
Συνεπώς πρωταρχικός στόχος πρέπει να είναι για όσους πιστεύουν σε μια Ελλάδα της Ευρώπης,  το σπάσιμο της ανομίας ,η επιστροφή της χώρας στην κοινή λογική ώστε σταδιακά να ενεργοποιηθεί ένα σχέδιο που θα επαναφέρει την χώρα σε ευημερία την επόμενη δεκαετία.                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου