Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΕΝΟΣ ΒΕΛΟΥΔΙΝΟΥ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ




TOY ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ
Δεν πέρασαν ούτε δύο μήνες όταν η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος Αλέξη Τσίπρα προσπάθησε σε ειδική συνεδρίαση της Κ.Ο. να χαμηλώσει τους τόνους στην κόντρα Μουλόπουλου-Τατσόπουλου  για το ζήτημα της  Χρυσής Αυγής και να κρατήσει εντός κόμματος την ιδιάζουσα περίπτωση βουλευτή – συγγραφέα.
Χθες το ποτήρι ξεχείλισε και εκτός απροόπτου την ερχόμενη Τετάρτη η παραίτηση Τατσόπουλου θα γίνει αποδεκτή από την ΚΟ σε μια προσπάθεια βελούδινου διαζυγίου.
Τότε ο κ. Τσίπρας είχε δεχθεί εισηγήσεις για τη διαγραφή του, ωστόσο με ψυχραιμότερες σκέψεις τις απέρριψε. Παρά τις διαφωνίες και τις κατά καιρούς συγκρούσεις  στην Κουμουνδούρου θεωρούσαν ισχυρό επικοινωνιακό χαρτί τον Πέτρο Τατσόπουλο αλλά και πρόσωπο που ενίσχυε σημαντικά την πολυφωνία του κόμματος προς την κοινωνία.  Τότε ο Βασίλης  Μουλόπουλος τον είχε αποκαλέσει γελωτοποιό, βιζιτού και «Αδωνι του ΣΥΡΙΖΑ» και του είχε διαμηνύσει «Πέτρο τέρμα οι μαλακίες»  ενώ ο βουλευτής του είχε απαντήσει μέσω των αγαπημένων του social media   «Κρίμα Βασίλη… too little too late».

Η  βεντέτα των δύο στελεχών είχε κρατήσει αρκετές ημέρες με ανταλλαγή  επώδυνων επικοινωνιακών διαξιφισμών μέσω των σελίδων της Αυγής αλλά και του facebook φαινόταν όμως ότι είχε το σκοινί είχε κοπεί.
Τώρα η «εμπλοκή» Τατσόπουλου  σε ένα ευαίσθητο κεφάλαιο για την Αριστερά , πως κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν με συμπάθεια τις ιδέες της τρομοκρατικής οργάνωσης της 17 Νοέμβρη (που για μήνες προσπαθούσαν να ξορκίσουν τα ηγετικά στελέχη στις μάχες με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο)  ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έφερε έναν νέο καταιγισμό επιθετικών δηλώσεων από στελέχη του κόμματος κατά του βουλευτή. Μηλιός και Βίτσας  με υψηλών τόνων δηλώσεις  έστειλαν το μήνυμα στα ηγετικά κλιμάκια πως η κατάσταση δεν πάει άλλο. Από εκείνη τη στιγμή και μετά οι δύο πλευρές είχαν ξεκινήσει την προσπάθεια διαχείρισης της κρίσης. Ο Τατσόπουλος σε νέα του παρέμβαση  έθεσε  την παραίτησή του στη διακριτική ευχέρεια του Αλέξη Τσίπρα αλλά όχι και την έδρα του. Αργότερα έγινε γνωστό πως  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε τον εξοργισμένο βουλευτή να δώσει εξηγήσεις. Συνάντηση που ουσιαστικά μεταβλήθηκε σε πειθαρχικό συμβούλιο με την παρουσία  των τριών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κόμματος  Λαφαζάνη, Παπαδημούλη, και  Κουρουμπλή. Η τελική λύση βρέθηκε με την αυστηρή αποδοκιμασία των απόψεων Τατσόπουλου και θέσπιση αυστηρότερου κανονισμού λειτουργίας  της Κ.Ο.  

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ:  ΣΕ ΡΟΛΟ ΠΟΝΤΙΟΥ ΠΙΛΑΤΟΥ
Οι βασικές « κατηγορίες» των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά Τατσόπουλου ήταν πως εμπλέκεται συνεχώς σε θέματα που δεν γνωρίζει καλά, προκαλεί επικοινωνιακές εντάσεις με τα άλλα στελέχη του κόμματος και εν τέλει γίνεται « επικοινωνιακό σκαλοπάτι» για τα παιγνίδια των εκπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας.  Κορυφαία στελέχη επισημαίνουν πως η διαρροή για τα στελέχη του κόμματος  τα οποία «συμπαθούν» την τρομοκρατία έγινε μετά τις δηλώσεις Τατσόπουλου που έκαναν τον ΣΥΡΙΖΑ άνω -κάτω. Όπως τόνισε ο κ. Τατσόπουλος δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα του, καθώς δεν έχει μετανιώσει για όσα έχει πει και δεν ζήτησε ουδέποτε την ανοχή κανενός μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Μην κουράζεστε. Δεν ζήτησα ποτέ την έγκριση, την ανοχή ή τη στήριξη κανενός για τις όποιες δημόσιες απόψεις μου, διαστρεβλωμένες ή μη» έγραψε στο προφίλ του στο Facebook, σχολιάζοντας όσα έχουν δημοσιευτεί για εκείνον, προσθέτοντας πως «έχω δηλώσει κατ' επανάληψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να με διαγράψει από την κοινοβουλευτική του ομάδα, όποτε κρίνει ότι η παρουσία μου εκεί είναι επιζήμια». Η υπόθεση τείνει να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε τσίρκο καθώς ενώ η Κουμουνδούρου είχε διαμηνύσει από ημέρες σε όλους ότι το θέμα είναι λήξαν ωστόσο λόγω  της μάχης των ραδιοφώνων με «βουλευτές- καρναβαλιστές»  και «προβοκάτορες» φούντωσε εκ νέου το ζήτημα. Τι λέει ο Πέτρος Τατσόπουλος μετά τις εξελίξεις και το ενδεχόμενο να γίνει  δεκτή η παραίτησή του; «Και έτσι να γίνει, δεν θα έχω πρόβλημα εάν διαγραφώ από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη και πάλι φίλοι θα είμαστε. Απλώς, δεν θα δεχτώ να είμαι εγώ ο αποδιοπομπαίος τράγος. Δεν το δέχομαι».


ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ
 Ο ταλαντούχος συγγραφέας  δεν είναι η πρώτη φορά που τραβά τους προβολείς της δημοσιότητας. Με σπουδές στα οικονομικά και τις  πολιτικές επιστήμες έχει περάσει από διάφορα πόστα στην τηλεόραση με αποτέλεσμα η δημοσιότητα ( θετική ή αρνητική ) να του έχει γίνει περίπου εμμονή όπως λένε σε ιδιωτικές συζητήσεις ακόμη και οι συνάδελφοι του στο κοινοβούλιο. Πάντα συγκρουσιακός  μετείχε τέσσερις φορές  στο ΔΣ  της Εταιρείας Ελλήνων συγγραφέων και παραιτήθηκε τις τρείς  σε υψηλούς τόνους.
Ειδήμων των Social media έπεσε θύμα της προσπάθειας του να διαφημίσει
το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ ¨1821" με υπόνοιες και προκλήσεις  ενέργεια που αφενός εγκλώβισε το κανάλι σε ατέλειωτες  αντιπαραθέσεις για την σεξουαλική ταυτότητα του Κολοκοτρώνη  ενώ  ο ίδιος είδε την καριέρα του ως παρουσιαστή να παίρνει την  κατιούσα ανοίγοντας μόνιμο μέτωπο με την Χρυσή Αυγή.
Λίγους μήνες αργότερα ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε την περίφημη δήλωση «ότι έχει πάει με την μισή Αθήνα» σε μια απάντηση για την σεξουαλική του ταυτότητα προς τα σχόλια των στελεχών της Χρυσής Αυγής.
Ακολούθησε η κόντρα με τον Πάνο Καμμένο για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τα κόμματα της κυβέρνησης και όταν εξαντλήθηκαν οι αντίπαλοι άρχισαν οι εσωκομματικές κόντρες.
Τους τελευταίους μήνες τα επικοινωνιακά  ανοίγματα προς την ΔΗΜΑΡ δεν έχουν περάσει απαρατήρητα προς την Κουμουνδούρου που βλέπουν πως αργά ή γρήγορα ο Πέτρος Τατσόπουλος θα αποχωρήσει κάνοντας αντίστροφη πορεία από ότι γινόταν μέχρι τώρα  στο κοινοβούλιο δηλαδή  θα είναι το πρώτο στέλεχος που θα κινηθεί από την Αριστερά προς την  Κεντροαριστερά.   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου