Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Αναψε φωτιές η επίσκεψη Χ.Σβόμποντα σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ




Nέο επεισόδιο στο σήριαλ της Κεντροαριστεράς είχαμε χθες καθώς η επίσκεψη του επικεφαλής του Ευρωπαικού σοσιαλιστικού κόμματος Χ Σβόμποντα έφερε στην επιφάνεια ένα ακόμη σημείο τριβής μεταξύ των κ. Βενιζέλου και Κουβέλη.
«Στηρίζουμε την ενίσχυση των σοσιαλιστικών δυνάμεων» δήλωσε ο Χ.Σβόμποντα μετά τη συνάντησή του με τον Φ.Κουβέλη. Μπλόκο στην ένταξη της ΔΗΜΑΡ στο σοσιαλιστικό στρατόπεδο εφόσον δεν προηγηθεί συνεργασία φέρονται να είναι έτοιμοι να βάλουν από τη Χαριλάου Τρικούπη. Και όλα  αυτά ενώ δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος από την αντιπαράθεση για την παρουσία των τριών στελεχών της ΔΗΜΑΡ στην εκδήλωση των 58. Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές φαίνεται ότι έχουν αποφασίσει να ενισχύσουν και τους δύο πόλους στις ευρωεκλογές όπως φάνηκε από τη δήλωση του κ. Σβόμποντα μετά τη συνάντησή του με τον κ. Κουβέλη, ότι  θα υποστηρίξουν και το ευρωψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς, εκτός από  του ΠΑΣΟΚ, "ώστε να υπάρξει σημαντική εκπροσώπηση και στο Ευρωκοινοβούλιο".

Δήλωση που άναψε φωτιές στην Χαριλάου Τρικούπη που ετοιμάζονται για βέτο. Το παρασκήνιο αυτό δεν ήταν άγνωστο στην Κουμουνδούρου και κάπως έτσι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης δήλωσε πως "Θεωρούμε σημαντικό το γεγονός, ότι η Ευρωσοσιαλιστική Ομάδα στηρίζει όλες τις προσπάθειες με σοσιαλιστικό πρόσημο, εν όψει των ευρωεκλογών”. 
Το Σαββατοκύριακο πάντως συνεδριάζουν τα όργανα του ΠΑΣΟΚ όπου ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ανοίξει τα χαρτιά του  ενώ σήμερα το απόγευμα η μειοψηφία της ΔΗΜΑΡ θα μεταβληθεί επισήμως σε εσωκομματική τάση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου