Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΑΡ



Με  στόχευση για μια σειρά μικρών αλλά ουσιαστικών νικών που θα βοηθήσουν  σημαντικά στην δημοσκοπική σταθεροποίηση ξεκινά η Δημοκρατική Αριστερά το 2013.
Κορυφαία στελέχη του κόμματος εκτιμούν πως θα υπάρξει θετική κατάληξη χωρίς παρατράγουδα τόσο με την ψήφιση του φορολογικού όσο και στην συζήτηση για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
 Στην Αγ Κωνσταντίνου εκφράζουν μάλιστα την ικανοποίηση τους καθώς η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για την αποδόμηση της κυβερνητικής συνοχής έφερε τα αντίθετα από τα αναμενόμενα  για την Κουμουνδούρου αποτελέσματα. Αφενός έδωσε την ευκαιρία  στα μικρότερα κόμματα να  διευρύνουν  τις προτάσεις παραπομπής  με τα  πρόσωπα των δύο πρώην πρωθυπουργών και να μεταβάλουν σε πολιτικό ριάλιτι την όλη διαδικασία ενισχύοντας έτσι την  κυβερνητική πρόταση που προέκυψε από πρωτοβουλία της ΔΗΜΑΡ. Αφετέρου ο Σύριζα οδηγήθηκε στην τακτική των καταλήψεων για επικοινωνιακούς λόγους που με τη σειρά τους  επέτειναν τις επικοινωνιακές γκάφες σύμφωνα πάντα με τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Επίσης η πολιτική πίεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την πρόταση παραπομπής για τον Ευάγγελο Βενιζέλο ανάγκασε τους δύο πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ να διαφοροποιηθούν προσφέροντας μια χρυσή ευκαιρία στην ηγετική ομάδα να απαλλαγεί από τους μόνιμα διαφωνούντες χωρίς κοινωνικό κόστος όπως θα συνέβαινε στην περίπτωση που θα διαφοροποιούνταν για παράδειγμα στο φορολογικό ζητώντας φιλολαικότερα μέτρα από την κυβέρνηση από ότι η πρόταση  Κουβέλη. Στην Αγ Κωνσταντίνου εκτιμούν μετά τις εξελίξεις οι διαγραφέντες «εγκλωβίστηκαν» πολιτικά και θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να φτάσουν στην συνεργασία με τον Σύριζα όπως είναι ο τελικός τους στόχος. Αλλωστε και η εσωκομματική αντιπολίτευση καθώς δεν είχε ενημερωθεί για την στάση των πρώην βουλευτών δεν αντέδρασε δυναμικά στην απόφαση.
ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΟΧΟΙ
Στην Δημοκρατική Αριστερά σταδιακά και όσο η χώρα απομακρύνεται από το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ θα μεταβάλλει τη στάση της σχετικά με τις ενδοκυβερνητικές ισορροπίες σε τακτική στήριξης με όρους αυτονομίας.
Ταυτόχρονα  συνεχίζεται με αμείωτη ένταση τόσο η προσπάθεια ενίσχυσης της εσωκομματικής οργάνωσης όσο και της συζήτησης για το άνοιγμα  του κόμματος προς στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Ηδη ο Θόδωρος Μαργαρίτης συναντήθηκε και συζήτησαν  αυτό το ενδεχόμενο σε πολύ καλό με τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θανάση Οικονόμου ενώ ακούγεται πως θα ακολουθήσει ραντεβού και με τον Φραγκίσκο Παρασύρη. Αντίθετα αρνητικά βλέπουν κάθε προσέγγιση με την  πολιτική κίνηση του Ανδρέα Λοβέρδου.
Σχετικά με τις κομματικές πρωτοβουλίες στις 19 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η Πανελλαδική σύσκεψη των στελεχών για την δημιουργία συνδικαλιστικής παράταξης ενώ στις αρχές του επόμενου μήνα θα συνεδριάσει η κεντρική επιτροπή για την πορεία του κυβερνητικού έργου. Σύμφωνα με πληροφορίες στα ηγετικά στελέχη ωριμάζει η ιδέα της οργάνωσης ανοικτής συγκέντρωσης με ομιλία του Φώτη Κουβέλη στην Αθήνα που θα συνδεθεί με τις πολιτικές εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου