Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Πολιτική βεντέτα της Χρυσής Αυγής με την οικογένεια Ψυχάρη.




TOY ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ
Η έκρηξη του Ανδρέα Ψυχάρη στο κοινοβούλιο κατά των υπόδικων βουλευτών της Χρυσής Αυγής  ήταν περίπου αναμενόμενη  για όσους παρακολουθούσαν από κοντά  την κλιμάκωση της κόντρας που άνοιξε από τους πρώτους μήνες του 2012.
«Δεν μπορώ να ανεχθώ να είμαι στην αίθουσα μαζί με δολοφόνους, με αυτούς που δολοφονούν τη Δημοκρατία» είπε ο βουλευτής της ΝΔ, οδηγώντας τον κ. Μαρκογιαννάκη στην απόφαση να του κλείσει τα μικρόφωνα και να μην του επιτρέψει να συνεχίσει την παρέμβασή του.

Ο κ. Ψυχάρης επικαλέσθηκε προσωπικό ζήτημα και πήρε τον λόγο για να δηλώσει ότι δεν μπορεί να ανεχθεί την παρουσία βουλευτών της Χρυσής Αυγής, εναντίον των οποίων έχουν ασκηθεί διώξεις για βαρύτατα εγκλήματα. Οι παρόντες βουλευτές Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Μιχάλης Αρβανίτης δεν απάντησαν αλλά λίγες ώρες αργότερα ο Ηλίας Κασιδιάρης απάντησε μέσω Twitter:  «Δεν ανέχομαι να είμαι στην ίδια αίθουσα με κλέφτες, απατεώνες, διεφθαρμένους, δολοφόνους χιλιάδων Ελλήνων και ανδρείκελα ξένων τοκογλύφων». Πολιτικοί αναλυτές   αποδίδουν την σκληρή αντιπαράθεση στην παράλληλη εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον Δήμο της Αθήνας που ίσως και να αποτελεί την αφορμή.
 Η πραγματική αιτία όμως είναι η αταλάντευτη και ακλόνητη στάση της εφημερίδας «Το Βήμα» για την εγκληματική δράση της Χ.Α. κατά της κοινωνίας και της Δημοκρατίας τα τελευταία χρόνια. Με συνεχή πρωτοσέλιδα άρθρα του όπως αυτό -στις 30 Ιουλίου του 2013- ο εκδότης της εφημερίδας Σταύρος Ψυχάρης επισήμανε τον «υπαρκτό κίνδυνο από τους μαυροφορεμένους ταραξίες για το Δημοκρατικό πολίτευμα» και καλούσε το πολιτικό σύστημα να θέσει εκτός νόμου το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.
Η στάση του κ. Ψυχάρη στοχοποιήθηκε και πολεμήθηκε λυσσαλέα. Τις επόμενες ημέρες η ΧΑ μέσω της ιστοσελίδας της και με κείμενο του Γιώργου Μάστορα( ψευδώνυμο πίσω από το οποίο κρύβεται αποτυχημένος πολιτευτής και νυν διορισμένος υπάλληλος από την  ΧΑ στη βουλή) «απαντούσε» με τίτλο «Ο... γερόλυκος Ψυχάρης ξαναπροειδοποιεί για τον κίνδυνο της Χρυσής Αυγής». Στο «άρθρο» μιλούσε για «φιλοσυστημική φωνή, δούλους και φερέφωνα του καθεστώτος, και βιασμούς της Δημοκρατίας»
Λίγες εβδομάδες αργότερα με αφορμή άλλα πρωτοσέλιδα ρεπορτάζ του Βήματος όπως και την πρόσφατη έκδοση βιβλίου για την δράση της οργάνωσης του Νίκου Μιχαλολιάκου  και καθώς ο κλοιός έσφιγγε για την ομάδα των υπόδικων βουλευτών η ΧΑ επανήλθε με νέο αιχμηρό κείμενο για τον « “άφραγκο” Ψυχάρη, τις απολύσεις στον ΔΟΛ, τα μίσθαρνα όργανα και το συγγραφικό αίσχος του Νίκου Χασαπόπουλου» σχολιάζοντας με χυδαίο τρόπο τις επαγγελματικές επιλογές του εκδότη του Βήματος.  Χωρίς φυσικά να απαντούν επί της  ουσίας των δημοσιευμάτων.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ:ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ..ΔΙΑΔΟΧΗ  
Ο εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο όπου διακρίθηκε για τον «αγωνιστικό» του χαρακτήρα κατά των ιδεολογικών του αντιπάλων. Με καταγωγή από τη Μάνη, η κομματική μυθολογία  τον φέρνει μακρινό συγγενή του Νίκου Μιχαλολιάκου. Εκτός από την πολιτική έχει ασχοληθεί με το χορό, τον στρατό , και την συγγραφή βιβλίων όπως το μυθιστόρημα «Τομέας Χ» εμπνευσμένο από την οργάνωση «Χ»  η οποία  κατά τη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής προμηθεύτηκαν οπλισμό από τα SS για να καταστείλουν την αντίσταση του ελληνικού λαού προς όφελος της ναζιστικής Γερμανίας. Στο βιβλίο ο κ. Κασιδιάρης περιγράφει με γλαφυρότητα που θα ζήλευε και οπαδός του Χίτλερ « Οι Έλληνες βρίσκονταν παντού. Χιλιάδες πολεμιστές ντυμένοι στα μαύρα είχαν με μία δρασκελιά κατέβει από τους λόφους και ξεχύνονταν με μανία καταπάνω τους. Μέσα σε λίγες μόνο στιγμές η πομπή των θηραμάτων είχε αρχίσει να σφαγιάζεται χωρίς έλεος. Άοπλοι και αδύναμοι οι Αλβανοί δέχθηκαν αγόγγυστα τη μοίρα τους. Όσα χέρια υψώνονταν στην πρωτογενή θέση άμυνας, θερίζονταν σα στάχυα.»
Ως δεξί χέρι του αρχηγού τοποθετήθηκε πρώτος στο ψηφοδέλτιο του Υπολοίπου Αττικής αποκλείοντας κάθε άλλο ανταγωνιστικό υποψήφιο και εκλέχθηκε βουλευτής. Από την πρώτη στιγμή πολιτεύθηκε με όρους life style προβάλλοντας τις ερωτικές του σχέσεις, τον εκρηκτικό του χαρακτήρα, αλλά και την περίφημη σβάστικα στο αριστερό του χέρι την οποία δικαιολόγησε ως σύμβολο της αρχαίας ελληνικής τέχνης. Στόχος του ο Δήμος Αθηναίων ώστε να βρεθεί στο προθάλαμο της διαδοχής του Μιχαλολιάκου. 
            


ΑΝΤΡΕΑΣ ΨΥΧΑΡΗΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΤΗ ΧΑ
Γιος του Σταύρου Ψυχάρη και βαφτισιμιός του Ανδρέα Παπανδρέου, σπούδασε δημοσιογραφία στις ΗΠΑ αλλά τον κέρδισε το διπλωματικό σώμα. Μετά από μια εικοσαετή καριέρα εκλέγεται βουλευτής στην Α Αθηνών αφού πέρασε για ένα μικρό χρονικό διάστημα από το διπλωματικό γραφείο του Αντώνη Σαμαρά. Από τον περασμένο Απρίλιο με συνέντευξη του στα Παραπολιτικά είχε δείξει το ενδιαφέρον του για να διεκδικήσει το χρίσμα του υποψήφιου Δημάρχου. «Μεγάλωσα στην Αθήνα και τώρα μεγαλώνουν και τα παιδιά μου εδώ. Θα ήθελα να ζήσουν και αυτά σε συνθήκες καλύτερες και αυτό προσπαθώ στη βουλή. Το ίδιο θα πράξω και στο μέλλον άσχετα με τη θέση στην οποία θα βρίσκομαι».  
Η παραφιλολογία των τελευταίων εβδομάδων τον είχε κουράσει και μη θέλοντας να «καεί» η υποψηφιότητα του ζήτησε πρόσφατα να μην περιλαμβάνεται το όνομα του στις δημοσκοπήσεις για το δήμο Αθηναίων περιμένοντας  τις οριστικές αποφάσεις του Μεγάρου Μαξίμου. Ωστόσο η έκρηξη του στη βουλή δεν ήταν τυχαία ήρθε την επομένη ακριβώς από τη συνέντευξη Κασιδιάρη όπου επαναβεβαίωνε την υποψηφιότητα του και τα σχέδια του για το δήμο.
Ο Ανδρέας Ψυχάρης συμμερίζεται απόλυτα όσα καταγράφει το ρεπορτάζ του Βήματος για τον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής ωστόσο δεν δέχεται πως το 7% των ψηφοφόρων είναι φασίστες και θέλουν να χαρακώνουν ή να δολοφονούν. Αντιλαμβάνεται όμως ότι μετά τις αποκαλύψεις για την δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής έχει ανοίξει μια πολιτική βεντέτα χωρίς όριο με την οικογένεια Ψυχάρη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου