Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Καυγάδες μέχρι τελικής πτώσης



ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ
Μπορεί η μήνυση του Πάνου Καμμένου στον Γιώργο Παπαχρήστο να έσκασε  περίπου ως βόμβα στα ΜΜΕ και είχε ως επακόλουθο την σύλληψη του δημοσιογράφου στις 8 το πρωί σε ξενοδοχείο των Ιωαννίνων, όμως όσοι παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την αέναη κόντρα τους ουδόλως εξεπλάγησαν.
Είχαν προηγηθεί την περασμένη άνοιξη μπαράζ  τεσσάρων αγωγών κατά του ΔΟΛ για δημοσιεύματα των «Νέων» και του Γιώργου Παπαχρήστου αλλά και εναντίων  επτά κορυφαίων στελεχών του οργανισμού μεταξύ των οποίων ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης, και ο διευθυντής Χρήστος Μεμής αλλά και σε όλη την επιτελική ομάδα της εφημερίδας.
 Τότε η στήλη «Στίγμα» -την οποία επιμελείται ο Παπαχρήστος- είχε αναφερθεί με απαξιωτικά σχόλια κατά τον κ. Καμμένο λέγοντας ότι «εγώ με τον Καμμένο δεν θα πήγαινα ούτε για καφέ, όχι σε κόμμα υπό την αρχηγία του»!  Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες  κατήγγειλαν επίσης τον ΔΟΛ για  δημοσιεύματα που τον χαρακτήριζαν «δεινό παίχτη του Χρηματιστηρίου» και για άρθρα που έκαναν αναφορά στην προσωπική του ζωή και στα «νυχτοπερπατήματα» του στα μπουζούκια. Αναγκάζοντας τον κ. Καμμένο να μιλήσει για λάσπη και αναξιοπιστία. 

Παλαιότερα τον  Ιανουάριο του 2013 με  αφορμή ένα άτυχο περιστατικό παρακολούθησης για προσωπικές διαφορές προσώπου από την ασφάλεια του κ. Καμμένου που τερματίστηκαν μετά από εντυπωσιακή παρέμβαση της αστυνομίας  έπειτα από θορυβώδεις καταγγελίες ακολούθησε δημοσίευμα  με  τίτλο «Ο Καμμένος και οι… τάρανδοι» το οποίο αναφέρεται στο περιστατικό με την παρακολούθηση του προέδρου από μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδες. Για ακόμη μία φορά ο κ. Καμμένος στην αγωγή του, επεσήμανε πως  αφήνονται υπονοούμενα για την προσωπική του ζωή, με υποτιμητικά και ειρωνικά σχόλια με στόχο να γελοιοποιήσουν και να σπιλώσουν την προσωπικότητά του.
Η τελευταία μήνυση του πρόεδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για κατ΄εξακολούθηση συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου, αφορούσε  δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο δημοσιογράφος αναζητούσε την εξέλιξη έρευνας του ΣΔΟΕ από τον Αύγουστο του 2012 κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας η οποία ζητούσε ακόμη και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του κ. Καμμένου. Την παραγγελία είχε κάνει ο πρώην εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης οποίος σύμφωνα με τον Γιώργο Παπαχρήστο ενδιαφέρεται τώρα να ασχοληθεί με την πολιτική μέσω των Ανεξάρτητων Ελλήνων.Ο κ. Παπαχρήστος προσήχθη στον εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφόρου δηλώνοντας «Θεωρώ τίτλο τιμής την μήνυση Καμμένου  Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στις αίθουσες των δικαστηρίων»

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μόνιμος «κάτοικος» στην Ευελπίδων   

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελληνων τα τελευταία χρόνια   σύμφωνα με έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη έχει αποκτήσει μια πολύ άσχημη συνήθεια αυτή της επίλυσης των όποιων πολιτικών διαφορών ή διαφωνιών με τους αντιπάλους του στα δικαστήρια καθώς αντιδρά παρορμητικά στην όποια κριτική τους.

Από τα «ΝΕΑ» ο Καμμένος δεν έχει προηγούμενα μόνο με τον Γιώργο Παπαχρήστο. Αγωγή έχει υποβάλει και κατά της  δημοσιογράφου Αγγελικής Καραγεώργου, όταν δημοσίευσε την πληροφορία  ότι σε διακοπή της συνεδρίασης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Καμμένος έπιασε από το μάγουλο τον κ. Μεϊμαράκη και να του είπε «Προεδρούκο βάλε ένα ουισκάκι» .
Μόνο με δύο αγωγές ο κ. Καμμένος αιτείται αποζημίωσης ενός εκατ. ευρώ τριακοσίων χιλιάδων ευρώ. Βέβαια στο παρελθόν το 2004 είχε δικαιωθεί σε αντίστοιχη διαμάχη του με το Βήμα.
Ανοικτά όμως μέτωπα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει και με τον Αδωνη Γεωργιάδη τον οποίο μήνυσε για σχόλιο του στο Τwitter. «Συγγνώμη είδα τώρα την εμφάνιση Πάνου Καμμένου σήμερα στον ΣΚΑΪ. Πρόεδρε σου ξέφυγε λίγο η βαφή στο πλάι… τί νούμερο είναι; 7 Loreal;…» Λίγο αργότερα ακολούθησε μήνυση Γεωργιάδη διότι ο κ. Καμμένος δήλωνε πως ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής. Απίστευτες κόντρες είχαν και για το ζήτημα του σκάφους και της ιδιοκτήτριας  οffshore εταιρείας. 
Δικαστικές περιπέτειες και καταδίκες υπήρξαν και με την οικογένεια Παπανδρέου. Ο κ. Α. Παπανδρέου , υποστήριξε ότι ο κ. Καμμένος τον έχει παρουσιάσει ''ως οικονομικό εγκληματία, ως άτομο που συμμετέχει σε μια οικογένεια κόζα νόστρα'', ενώ υπογράμμισε ότι τον έχει αποκαλέσει ''λαμόγιο''. ''Δεν υπήρξε διάθεση, πρόθεση καταφρονήσεως,  και περιφρονήσεων του προσώπου του Αντρίκου Παπανδρέου'' δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υποστηρίζοντας ότι όσα του έχουν χρεωθεί δεν  ειπώθηκαν  από τον ίδιο αλλά είναι ''προϊόν διαδικτύου''.  

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Διαξιφισμοί με τους αντιμνημονιακούς 
 Πρόκειται για μια από τις καλύτερες και πιο έμπειρες πένες του συγκροτήματος. Παλιός πολιτικός συντάκτης τα τελευταία χρόνια υπογράφει καθημερινά μια από τις πρώτες σελίδες των «Νέων» με ειδήσεις, παρασκηνιακές αποκαλύψεις αλλά και σκωπτικά σχόλια. Συχνά- πυκνά οι παρατηρήσεις του τον οδηγούν σε δυνατούς καυγάδες και αντιπαραθέσεις που εξελίσσονται σε δημοσιογραφικά σήριαλ τα οποία τονώνουν επικοινωνιακά την στήλη του κυρίως με πρωταγωνιστές πολιτικούς ή στελέχη του αντιμνημονιακού μπλοκ. Οι κόντρες επί προσωπικού αποκαλύπτουν πολλές φορές το πώς διαμορφώνεται το άγριο παρασκήνιο στην εγχώρια πολιτική σκηνή.    
Εντυπωσιακή ήταν η διαμάχη με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη καθώς εξελίχθηκε σε προσωπική κόντρα για την επάρκεια τους στην Ελληνική γλώσσα αλλά και τις προσωπικές τους δραστηριότητες. Ο βουλευτής τον κατηγόρησε τότε για επτά αργομισθίες που διέθετε στο παρελθόν σε γραφεία τύπου και έκανε λόγο για «υποχρεώσεις» προς τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα  Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου. Ο Γιώργος Παπαχρήστος σε επιθετικό τόνο του απάντησε μέσω της στήλης του πως « η δική μου πορεία είναι διαυγής, στον τόπο και το χρόνο. Δεν πίνω, δεν παίζω τζόγο, δεν έχω «δαγκώσει» φίλους  και γνωστούς ώστε να με αποστρέφονται όταν με βλέπουν».
Ακολούθησε νέα διαμάχη του κ. Παπαχρήστου αρχικά με την εφημερίδα «Αυγή» όπου επανήλθαν τα δημοσιεύματα για τις 7 αργομισθίες και έκλεισε με αγωγή προς την εφημερίδα και αργότερα με τον βουλευτή Αλέξη Μητρόπουλο για τις περιπέτειες του από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ στα εισοδήματα του. Πιο πρόσφατη αλλά όχι τελευταία η κόντρα με τον Πάνο Καμμένο που οι γνωρίζοντες λένε πως θα έχει και άλλα θερμά επεισόδια πριν επιλυθεί οριστικά στις αίθουσες των δικαστηρίων..
   
    




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου