Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ POWER GAME ΔΕΝΔΙΑ -ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ




ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΡΑΣΣΑ
Όταν ο Νίκος Δένδιας ανέλαβε την «ηλεκτρική» καρέκλα του υπουργού Δημόσιας Τάξης γνώριζε καλά ότι τα επόμενα χρόνια είχε να δώσει μια τιτάνια μάχη για να εξουδετερώσει δύο  επικίνδυνες κοινωνικές και πολιτικές  βόμβες που πλησίαζαν  το σημείο  πυροδότησης. Ήταν το ζήτημα  των παράνομων μεταναστών  και η εγκληματική δράση μελών, στελεχών και βουλευτών της Χρυσής  Αυγής που σταδιακά έπαιρνε διαστάσεις. Λίγες ημέρες αργότερα στην  πρώτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό μετά την ενδελεχή εξέταση των δεδομένων, το συμπέρασμα εξήλθε αβίαστα από τα πρωθυπουργικά χείλη «Καλή δύναμη σε σένα και τους συνεργάτες σου. θα πρέπει να τρέξουμε  μαραθώνιο».
Τις επόμενες εβδομάδες ξεκίνησε η επιχείρηση « Ξένιος Ζεύς». Ηταν μια κομβική κίνηση για να σταματήσει το «εμπόριο» ψυχών από όλο τον κόσμο στο κέντρο της Αθήνας. Απόφαση η οποία «τσάλακωνε» το πολιτικό σχέδιο της Χρυσής Αυγής με το οποίο αφού κατέλαβε (με την ανοχή του πολιτικού συστήματος)  τις υποβαθμισμένες πάλαι ποτέ αστικές γειτονιές  της Αθήνας «εφόρμησε» στο κοινοβούλιο με το εντυπωσιακό 6,12% από το μόλις  0,29% του 2009.

Ηταν το εναρκτήριο λάκτισμα ενός απίστευτου και γεμάτου ανατροπές power game μεταξύ του προέδρου της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και του υπουργού Δημόσιας Τάξης και προστασίας του πολίτη Νίκου Δένδια με έπαθλο πιθανά την Αθήνα αλλά στην πραγματικότητα της ίδιας της Δημοκρατίας η οποία  απειλείται πλέον ευθέως από τα αυτοσχέδια «τάγματα εφόδου»  άνεργων και χρεοκοπημένων εργατών που στρατολογούνται από τη Χρυσή Αυγή για «δουλειές της νύχτας» και δράσεις που άπτονται του ποινικού κώδικα με αντάλλαγμα ένα υποτυπώδες μεροκάματο και μια σακούλα λαχανικά.      
Η εφαρμογή της «σκούπας» στους παράνομους μετανάστες από την αστυνομία οδήγησε την ηγεσία της Χρυσής Αυγής να επιταχύνει το σχέδιο επιθέσεων κατά των μεταναστών με συμμορίες νεαρών σε πολλές γειτονιές που «γοητεύονταν» από την  «στολή» της μαύρης μπλούζας και την παραστρατιωτική λειτουργία. Οι επιθέσεις από βουλευτές σε λαικές αγορές και παζάρια κατά μεταναστών  υπό τη συνοδεία τηλεοπτικών καμερών  όπως και η τρομοκρατική δράση τις νυχτερινές ώρες  από οργανωμένες ομάδες έχοντας ως  επικεφαλής κορυφαία στελέχη ακόμη και συγγενικά πρόσωπα του Νίκου Μιχαλολιάκου χτυπούν κόκκινο συναγερμό στην Κατεχάκη.
Οι πρώτες αντιδράσεις από τα κόμματα του συνταγματικού τόξου δεν αιφνιδιάζουν την Χρυσή Αυγή που χρησιμοποιεί πλέον ανοικτά τον επικοινωνιακό θόρυβο που ξεσπά ως δωρεάν διαφήμιση στο πολιτικό σχέδιο που υπηρετεί.
Νίκος Μιχαλολιάκος: Το «λεβεντόπαιδο» με τα μαύρα
Από την εποχή της ΕΠΕΝ ο Νίκος Μιχαλολιάκος αναζητούσε την κατάλληλη «συνταγή» για  να αποκτήσει το  πολιτικό μόρφωμα που υπηρετούσε , ρυθμιστικό ρόλο στο πολιτικό σύστημα. Η πτώση της μεσαίας τάξης  και η συρρίκνωση των νοικοκυραίων που επέφερε το μνημόνιο  δημιούργησε το κατάλληλο υπόβαθρο για μια σειρά κινήσεων και καταστάσεων που θα του έδιναν τα απαραίτητο πολιτικό κοινό για την εφαρμογή του σχεδίου του. Ετσι από την «βοήθεια των ηλικιωμένων» στον Αγ Παντελεήμονα και την καλλιέργεια μίσους κατά των μεταναστών  κάποιοι του άνοιξαν την πόρτα του Δήμου Αθηναίων. Γρήγορα πέρασε στο φασιστικό χαιρετισμό εντός του Δημαρχείου και  των συστηματικών προκλήσεων κατά του πολιτικού συστήματος.  Με τις ομάδες  της άνω πλατείας στους αγανακτισμένους   απέκτησε τον απαραίτητο «στρατό» και πλέον έφτιαχνε καθημερινά την δική του πολιτική ατζέντα. Τότε ήταν που κόμπαζε σε γνωστό δημοσιογράφο πως πίσω από το γραφείο του έχει ένα χάρτη της Αθήνας γεμάτο με χαρτάκια από «πελάτες» που ζητούν την παρέμβαση των «λεβεντόπαιδων με τα μαύρα» για να καθαρίζει η πόλη από τους «βρωμιάρηδες» όπως ονόμαζε τους μετανάστες. 
Οι καθημερινές αψιμαχίες με την αριστερά λειτουργούσαν στη κοινωνία ως  ένα ιδιότυπο πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης από ένα  σχηματισμό που ποτέ δεν επιδίωξε την πολιτική συναίνεση ενώ ο δημοσιογραφικός  αποκλεισμός επέφερε την πλήρη στεγανοποίηση της εικόνας του κόμματος ως του μοναδικού αντισυστημικού πόλου καθώς περιοριζόταν μόνο σε αφορισμούς  κατά των πολιτικών χωρίς ουδέποτε να μπαίνει στη βάσανο των προτάσεων για την  αντιμετώπιση των προβλημάτων.



ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ: Υπερασπιστής της νομιμότητας
Μοναδικό εμπόδιο στις επιδιώξεις της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής ήταν οι θεσμικές κινήσεις του Νίκου Δένδια που σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων απέτρεψε την μετατροπή της πλατείας  Συντάγματος  σε υπαίθριο συσσίτιο μίσους και φυλετικών διακρίσεων.  Τότε σε κλειστή  κυβερνητική σύσκεψη περιέγραψε το σχέδιο Μιχαλολιάκου και ζήτησε  να ληφθούν μέτρα από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Όσο περισσότερο «στριμώχνεται» η ΧΑ τόσο πιο προκλητικά λειτουργεί.  Η μερική ακύρωση του σχεδίου της φέρνει στην επικαιρότητα μια σειρά περιστατικών πολιτικής βίας. Επίθεση Κασιδιάρη κατά Κανέλλη και Δούρου, υβριστική επίθεση  Κασιδιάρη κατά αστυνομικών, εξύβριση Παναγιώταρου κατά Μανιάτη, επίθεση Γερμενή στον Καμίνη, έκρηξη Ηλιόπουλου στη βουλή αλλά και στοχευμένες συνεχείς επιθέσεις  κατά του Γ. Δραγασάκη όταν προεδρεύει στο κοινοβούλιο αλλά και του υπουργού Ν. Δένδια οποίος ζητά την πολιτική τους καταδίκη.
Παράλληλα η ΧΑ όσο μεγαλώνει δημοσκοπικά τόσο δυναμώνει στην στρατολόγηση στελεχών από την δεξαμενή των απογοητευμένων που δεν διακρίνουν φως στο τούνελ. Οι δουλειές της νύχτας πολλαπλασιάζονται  όπως και οι επαγγελματίες οπαδοί του κόμματος.
Το σχέδιο του Νίκου Μιχαλολιάκου μπαίνει στην τελική ευθεία είναι η εκλογική κατάληψη της Β Πειραιά αλλά και των λαικών περιοχών που υποφέρουν από την κρίση δημιουργώντας πυρήνες  παντού, χρησιμοποιώντας με μεθοδικότητα τα όπλα του τα συσσίτια για Ελληνες και τις ρατσιστικές επιθέσεις.
Η  ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή δείχνει τα δόντια της  στον Μελιγαλά γνωρίζοντας καλά τα στοιχεία που μαζεύει εδώ και καιρό το υπουργείο Δημόσιας τάξης αλλά και τις  νομοθετικές τροποποιήσεις   για τις εγκληματικές οργανώσεις που ετοιμάζει ο κ. Αθανασίου  αμφισβητεί ευθέως την Νέα Δημοκρατία αλλά και την κυβέρνηση και το κράτος.
Η ώρα της τελικής αναμέτρησης  Δένδια- Μιχαλολιάκου έχει φτάσει.               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου